Dăncilă lansează un nou ATAC la adresa lui Iohannis: "Comite un ABUZ!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că președintele Klaus Iohannis interpretează decizia CCR pe conflictul juridic dintre Guvern și Administrația prezidențială după bunul plac, în cheie electorală. Șeful Executivului a adăugat că Iohannis comite un abuz, încercând să blocheze din nou Guvernul. 

"De mai bine de doi ani România se confruntă cu repetate situații de blocaj, generate de conflicte de constituționalitate între puterile statului. Aceste conflicte în care au fost atrase Guvernul, Parlamentul și Administrația Prezidențială au un numitor comun: refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-și îndeplini atribuțiile și de a respecta Constituția. Cea mai recentă confirmare a fost dată ieri de CCR, care, așa cum era de așteptat, a arătat că domnul președinte Iohannis comite un abuz prin refuzul de a numi miniștri interimari și încearcă din nou să blocheze activitatea Guvernului. Obișnuit să încalce Constituția, domnul președinte Iohannis a trecut la următorul nivel, reinterpretează după bunul plac, în cheie electorală, o decizie a CCR care este obligatorie pentru toată lumea", a afrimat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Mediafax.

Șeful Executivului a adăugat că președintele Klaus Iohannis „transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când de fapt Curtea a stabilit că termenul „de îndată" se referă la obligația președintelui de a numi interimari și de a nu bloca activitatea Guvernului".

Totodată, Viorica Dăncilă a susținut că va merge în Parlament pentru remanierea Guvernului, însă nu mai are așteptări de la Klaus Iohannis.

„Legitimitatea acestui Guvern este dată de votul românilor, iar în acest moment suntem singurii care ne asumăm responsabilitatea guvernării. Am spus-o de nenumărate ori, voi merge în Parlament pentru remanierea Guvernului. Românii trebuie să știe, însă, adevărul. Refuzul președintelui de a numi interimari nu are nicio legătură cu prezența noastră în fața Parlamentului. Nu mai avem așteptări de la domnul președinte Iohannis să renunțe la jocurile politice. A demonstrat de nenumărate ori că singura sa miză este una electorală. Prin acțiunile sale a demonstrat în repetate rânduri că nu are respect nici pentru Constituție, nici pentru cetățenii acestei țări. Le garantez tuturor românilor că vom continua să guvernăm cu responsabilitate pentru oameni și pentru dezvoltarea tuturor comunităților, astfel încât să le oferim o viață mai bună cetățenilor", a conchis Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel