Dăncilă, ținta ironiilor după și-a anunțat fanii că a publicat un articol de politică externă: "Ați terminat tocănița? / În ce limbă ați scris?"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă și-a anunțat fanii care o urmăresc pe rețelele de socializare că a publicat de politică externă. Fostul premier pledează pentru "o nouă abordare în relațiile Uniunii Europene cu Rusia".

"Am publicat ieri un articol de politică externă în ziarul israelian Jerusalem Post, pledând pentru o nouă abordare în relațiile Uniunii Europene cu Rusia – o abordare care să susțină mai eficient securitatea țărilor UE.

Contrar unor reacții vădit nedrepte sau manipulatoare din presa românească, n-a fost vorba deloc de un material pro-rus, ci de un material pragmatic pro-european. Am constatat foarte clar faptul că Rusia s-a manifestat cu agresivitate în detrimentul intereselor țărilor UE, afirmând însă în același timp că eforturile europene de contracarare a acestui tip de agresiune și-au ratat ținta. Am spus, cu subiect și predicat, referindu-mă la Rusia și UE că „nu suntem prieteni”, dar că trebuie – noi, europenii – să găsim un nou model de raportare la Rusia pentru a ne apăra mai bine interesele și pentru a evita comiterea de greșeli cu consecințe grave.

Nu e vorba deloc de o atitudine împăciuitoristă, nu e vorba să închidem ochii la agresiune sau la utilizarea elementelor de război hibrid contra țărilor Uniunii Europene, ci să înțelegem foarte exact riscurile ce rezultă din menținerea unui model conflictual de raportare reciprocă. Ca om bine informat despre dinamica relațiilor internaționale, știu că, atunci când nu se fac pași concreți spre aplanarea unor relații tensionate, contribuim cu bună știință la menținerea unor vulnerabilități care pot duce la evoluții neașteptate și tragice.

Pledoaria mea a fost una pentru inteligență și realism, contra îngustimii și inerției care ne pot costa foarte mult în viitor", a scris Dăncilă pe contul său de Facebook.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, majoritatea comentând ironic postarea. 

"In ce limba ati scris, nu va suparati? Ciciungheza?", scrie un utilizator. 

"Mă leși. Ai terminat tocănița și te-ai apucat de politică externă. Poporul israelian trebuie să mai râdă din când în când, la scheciuri cu Dăncilă", este alt mesaj.

"Am știut tot timpul ce detentă au preocupările dvs. în materie de politică externă. Numai modestia vă face să nu umiliți diverși profani care nu înțeleg geostrategia planetară, plăcile tectonice ale marilor interese. Și pledoaria pentru inteligență vi se potrivește în cel mai înalt grad", comentează un alt utilizator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel