Dăncilă, mesaj pentru cei care îi cer DEMISIA: "Cred că visaţi, am văzut că unii nici nu au somn noaptea"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat joi, în plenul Parlamentului, că intenţionează să îşi schimbe abordarea începând de anul viitor, devenind mai pragmatică, după ce a înţeles că nu poate aştepta colaborări în ceea ce priveşte programe şi proiecte care să implice şi alte formaţiuni în afara PSD şi ALDE.

"Credeam că în prag de sărbători putem fi mai buni. Credeam că în prag de sărbători puteam avea o atitudine pozitivă, credeam că, cel puţin femeile, nu suntem aşa de înveninate şi putem avea mai multă înţelepciune, dar m-am înşelat şi pentru acest lucru cred că trebuie să am o altă abordare. Şi vă promit că anul viitor abordarea mea se va schimba, va fi o abordare mult mai pragmatică, o abordare în care am înţeles că, de fapt, nu pot avea aşteptări pe proiecte, nu pot avea aşteptări pe programe şi singura speranţă rămâne coaliţia PSD-ALDE, românii şi România", a susţinut ea, în cadrul dezbaterilor la moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP.

Dăncilă a spus că românii "s-au săturat de circ, de jigniri, de aceste prestaţii ale unor actori" şi vor măsuri concrete. Ea a oferit asigurări că nu îşi va da demisia, chiar dacă acest lucru a fost cerut în mod repetat.

Citește și: Dezbatere moțiune. Parlamentarii i-au strigat premierului: "Rușine! Rușine!"

"Aţi spus de foarte multe ori: demisia, demisia. Cred că visaţi, am văzut că unii nici nu au somn noaptea. Mă întreabă pe mine dacă dorm. Da, dorm, pentru că muncesc ziua. Dumneavoastră care staţi, nu dormiţi nici noaptea, nu? Oameni buni, demisia nu ajută România. Arată iresponsabilitatea dumneavoastră. Să ceri demisia primului ministru cu câteva zile înainte de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, asta arată că nu înţelegeţi care e rolul României, nu înţelegeţi faptul că ne aflăm în faţa celei mai mari provocări pentru România, că nu gândiţi decât prin prisma interesului personal şi campaniei electorale care se apropie. Nu acest lucru aduce plusvaloare, nu acest lucru vă face cinste. Strigaţi de câte ori vreţi 'Demisia!'. E opinia dumneavoastră. Eu vă spun o singură dată: nu îmi dau demisia", a transmis Viorica Dăncilă.

Citește și: Roman, PNL: "Doamna Dăncilă, credeți în Dumnezeu? Ați alungat românii din țară"

Ea a adăugat că nu îşi dă demisia deoarece are certitudinea că România "merge pe drumul cel bun" şi va avea o Preşedinţie de succes a Consiliului UE, în ciuda lipsei de susţinere din partea Opoziţiei.

Premierul a afirmat că, în cadrul luărilor de cuvânt de la dezbaterea moţiunii de cenzură, se aştepta la o "critică constructivă", dar nu a desprins "nimic pozitiv" din atitudinea şi prestaţia semnatarilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel