Dăncilă: „Am scos țara din noroaie”. În aceeași zi, cortegiu funerar, BLOCAT în NOROI

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tractor folosit pe post de dric a rămas înglodat, cu tot cu răposat, pe drumul spre un cimitir din judeţul Vaslui.

Chiar şi cu lanţuri pe roţi, tractorul tot nu a putut să răzbească prin noroiul din satul Păun, relatează Digi24. Oamenii din cortegiul funerar au pus şi ei umărul, şi doar aşa dricul improvizat a putut să ajungă la destinaţie.

Drumul cu pricina este de pământ şi nu a fost niciodată măcar pietruit.

(w670)

Sătui să meargă prin noroi, localnicii au organizat şi câteva proteste, dar în zadar. Acum, primarul anunţă că a cumpărat pietriş şi aşteaptă să facă mai cald ca să repare uliţa.

Citește și Petre Daea, noi „cugetări" înțelepte: „Se apropie masa. Totul e frumos și bine cu o condiție: să ai hrană"

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că, prin intermediul programelor PNDL, a fost scoasă ţara din noroaie şi că din cele aproape 12.700 de investiţii peste 10.000 au fost în mediul rural.

„Avem nevoie de politici unitare coerente, adaptate spaţiului comun european şi pentru aceasta trebuie să găsim împreună soluţiile necesare pentru dezvoltarea comunităţilor pe care cu onoare le reprezentaţi. Anul trecut am participat în premieră la acest eveniment şi am prezentat principalele obiective pe care atât eu, cât şi Guvernul pe care îl conduc dorim să le îndeplinim cu privire la susţinerea autorităţilor locale, în special cele din mediul rural şi astfel permiteţi-mi să vă prezint o scurtă informare cu privire la realizările noastre din anul 2018. Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul preşedinte Liviu Dragnea, mi-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic", a spus Viorica Dăncilă.

Citește și Dăncilă, MIȘCARE SURPRIZĂ. SCRISOARE pentru Iohannis

Ea a precizat că peste 70 la sută din finanţarea din PNDL 1 şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune.

„Aşa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete puse în practică. Astfel din 12.681 obiective de investiţii, în mediul rural sunt finanţate 10.387 în valoare de 34,25 miliarde lei. Printre investiţiile în mediul rural avem 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe şi 3.948 drumuri, poduri şi podeţ", a explicat premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel