Dăncilă a vrut să LAUDE România dar s-a făcut de râs. Gafă de proporții

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a adus la Alba Iulia un film care ar fi trebuit să arate măreția României și care a fost prezentat în ședința de Guvern. 

Numai că în filmul pregătit s-a strecurat o greșeală importantă: Vocea din filmul prezentat cu surle și trâmbițe spune că "în România primul om s-a desprins de la sol cu un avion mai greu decât aerul", numai că acest eveniment major a avut loc din păcate lângă Paris, pentru că Traian Vuia a fost obligat ca mulți alții, într-o istorie care pare să se repete, să emigreze pentru a reuși să-și demonstreze genialitatea.

Iată mesajul sociologului Marian Preda: 

"(...) oricine are o brumă de cultură generală știe că zborul lui Traian Vuia din 1906 s-a petrecut pe o câmpie de lângă Paris. De altfel nu doar Vuia ci aproape toți cei cu care se laudă Veorica în filmuleț ca și alții, pe care nu îi cunoaște și a uitat să-i amintească, precum Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Henri Coandă, George Emil Palade, Herta Muller, au fost obligați să emigreze pentru a-și putea pune în valoare genialitatea. Poate de aceea vor Veorica și Teodorovici să-i întoarcă acasă după 5 ani "de străinătate" pe cei 3-4 milioane de emigranți actuali, ca să prindă și ei în România ceva genii cu care să se laude în viitor :(". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel