Dăncilă a vrut să LAUDE România dar s-a făcut de râs. Gafă de proporții

Narcis Popa / 29 noi 2018, 12:36 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă a adus la Alba Iulia un film care ar fi trebuit să arate măreția României și care a fost prezentat în ședința de Guvern. 

Numai că în filmul pregătit s-a strecurat o greșeală importantă: Vocea din filmul prezentat cu surle și trâmbițe spune că "în România primul om s-a desprins de la sol cu un avion mai greu decât aerul", numai că acest eveniment major a avut loc din păcate lângă Paris, pentru că Traian Vuia a fost obligat ca mulți alții, într-o istorie care pare să se repete, să emigreze pentru a reuși să-și demonstreze genialitatea.

Iată mesajul sociologului Marian Preda: 

"(...) oricine are o brumă de cultură generală știe că zborul lui Traian Vuia din 1906 s-a petrecut pe o câmpie de lângă Paris. De altfel nu doar Vuia ci aproape toți cei cu care se laudă Veorica în filmuleț ca și alții, pe care nu îi cunoaște și a uitat să-i amintească, precum Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Henri Coandă, George Emil Palade, Herta Muller, au fost obligați să emigreze pentru a-și putea pune în valoare genialitatea. Poate de aceea vor Veorica și Teodorovici să-i întoarcă acasă după 5 ani "de străinătate" pe cei 3-4 milioane de emigranți actuali, ca să prindă și ei în România ceva genii cu care să se laude în viitor :(". 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.22