Dăncilă, ÎNŢEPĂTURI la adresa lui Klaus Iohannis: "Nu suntem guvernul PREŞEDINTELUI"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă s-a lăudat din nou rezultatele preşedinţiei rotative a Consiliului UE şi l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu a avut încredere în în această preşedinţie de la început.

"Bilanţul este unul pozitiv. Am preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE într-o perioadă cu foarte multe provocări: alegeri europarlamentare, brexit, problema migraţiei, problema frontierelor externe, o perioadă în care a trebuit să găsim soluţii, să realizăm consens între statele membre pentru a răspunde acestor provocări.

Dacă la început exista neîncredere în exercitarea preşedinţiei rotative de către România, iată că după şase luni avem aprecieri până şi de la cei care nu au crezut în noi.

Citeşte şi: Iohannis o DESFIINȚEAZĂ pe Dăncilă: "O încercare JALNICĂ de manipulare". VIDEO

Am avut una dintre cele mai eficiente preşedinţii rotative. (...) Tot ceea ce ne-am propus a devenit realitate.

Ceea ce ne-a întristat a fost faptul că au fost, inclusiv preşedintele României, au fost persoane care de la început şi-au arătat neîncrederea. Dacă preşedintele ţării tale preşedinţiei rotative de către guvernul tău, guvernul ţării tale, că nu suntem guvernul preşedintelui, ştim că are altă opţiune, atunci este clar că ceilalţi ne-au privit la început cu neîncredere", a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu la DC News.

 

Viorica Dăncilă: "Nu suntem guvernul preşedintelui. Nu a cooperat"

 

Premierul a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis nu a cooperat în timpul preşedinţiei rotative şi îl acuză că se laudă cu rezultatele obţinute de experţii români de la Bruxelles.

"Domnul preşedinte ştia de la început stadiul pregătirii pentru preluarea preşedinţiei. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Iohannis înainte de preluarea preşedinţiei rotative. I-am explicat că suntem bine pregătiţi (...) dar a ieşit cu acele afirmaţii care efectiv au adus un prejudiciu de imagine şi cred că acest lucru nu a fost corect. Mai mult, am văzut că domnul preşedinte a fost foarte mulţumit de felicitările pe care le-a primit dar, în acelaşi timp, domnul preşedinte nu a cooperat cu Guvernul României pe timpul deţinerii preşedinţiei rotative. Nu am avut discuţii pe dosarele importante măcar.

Domnul preşedinte a vorbit despre rezultatele preşedinţiei ca si cum dânsul ar fi contribuit la aceste rezultate. (...) Preşedintele nu cred că a avut multe implicaţii în ceea ce priveşte preşedinţia rotativă, dar acum dă senzatia că rezultatele bune i se datorează, ceea ce nu este corect", a mai spus Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel