Dăncilă, ÎNTÂLNIRE cu premierul Netanyahu. Ce au discutat (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a avut, ieri, o întrevedere la Washington cu premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Agerpres, cei doi oficiali au salutat relaţiile excelente dintre cele două ţări, fapt reflectat şi de frecvenţa contactelor bilaterale la nivel înalt.

În acest sens, s-a discutat şi despre organizarea, în cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business.

De asemenea, Benjamin Netanyahu i-a transmis felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru discursul susţinut în deschiderea Conferinţei AIPAC.

Citește și Dăncilă se AȘTEAPTĂ la o nouă PLÂNGERE PENALĂ

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice, mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu Statul Israel în domeniile cooperării strategice, securităţii cibernetice şi energetice, medicinei, cercetării şi inovării.

„De asemenea, cei doi premieri şi-au exprimat satisfacţia pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări, astfel încât să fie fructificate potenţialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanţa consolidării relaţiilor în domenii precum sănătate, turism şi educaţie”, se arată în comunicat.

Citește și Viorica Dăncilă, cazată la hotelul președintelui Donald Trump (FOTO)

În continuare, au fost discutate posibilele modalităţi de cooperare dintre România şi Israel, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Totodată, cei doi premieri au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situaţia internaţională actuală, mai relatează sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel