Dăncilă, despre CANDIDATURA la prezidenţiale: "Nu mi-am dorit să fiu nici premier, dar partidul a spus că este nevoie"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

Viorica Dăncilă a revenit cu explicaţii după ce a spus joi că ia în calcul candidatura la alegerile prezidenţiale. Aceasta a spus că este dispusă să se sacrifice pentru partid când are nevoie şi a dezvăluit că nici măcar nu şi-a dorit să fie premier, însă dacă PSD i-a cerut asta, s-a conformat.

"Candidatul care se va poziţiona bine în sondaje, dar care va avea şi susţinerea partidului, va fi cel care va merge în cursa pentru prezidenţiale. Într-un partid nu faci întotdeauna ceea ce îţi doreşti şi dacă într-adevăr ţii la acel partid şi este important rezultatul, faci ceea ce îţi cere partidul la un moment dat. 

Citeşte şi: CANDIDAT PSD. Dăncilă: "Dacă partidul o va cere, nu voi da semne de LAŞITATE"

După cum ştiţi, nu mi-am dorit foarte mult nici să fiu premierul României, dar atunci când partidul a spus că este nevoie să merg pe acest drum, am mers pe acest drum. A fost pentru mine o oportunitate şi o încredere acordată de colegi, de preşedintele partidului şi de toţi ceilalţi. A reprezentat şi o amare responsabilitate.

Citeşte şi: Cristoiu, previziuni despre prezidenţiale: "Când arunci în cel de pe cal cu BALEGĂ, lumea râde. Dăncilă e jos deja"

Din punctul meu de vedere, aşa cum am spus şi prima dată, mi-ar place să merg cu un candiat şi să merg, ca preşedinte al partidului, ca prim-ministru, în spatele acestui candidat. Dar dacă soluţia va fi să merg la alegerile prezidenţiale, dacă colegii vor vrea acest lucru din anumite considerente, nu vreau să dau dovadă de laşitate să spun că nu intru într-o cursă pentru că nu am puterea sau determinarea de a câştiga această cursă. Reprezint PSD, sunt preşedintele partidului. Deci pentru mine este foarte important ca să obţinem un scor bun la aceste alegeri", a spus Viorica Dăncikă, în timpul unei conferinţe de presă în Călăraşi.

Premierul s-a aflat astăzi la Călăraşi, unde s-a întâlnit cu membrii Organizaţiei Judeţene. A primit flori şi a fost salutată de membri şi simpatizanţii PSD.

Dăncilă a fost însoţită şi de o parte dintre miniştri săi, printre care şi Eugen Teodorovici, dar şi secretarul general al PSD, Mihai Fifor, precum.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel