Dan Mihalache, ambasadorul României în UK: „Șeful AEP descurajează votul prin corespondență. E o prostie cât casa!”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord / Facebook
sursa foto: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord / Facebook

Ambasadorul României în UK, Dan Mihalache, a declarat pentru PS News că preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, descurajează procedura votului prin corespondență. 

Dan Mihalache susține că i se pare „o prostie cât casa” decizia anunțată de șeful AEP, potrivit căreia votul prin corespondență se va finaliza prin „printarea buletinelor de vot de către cetățeni”. „Este o modalitate foarte incorectă de a descuraja procedura votului prin corespondență”, atrage atenția acesta.

„Noi am desfășurat la nivelul ambasadelor României o muncă destul de intensă pentru a promova votul prin corespondență, o alternativă primordială – mai ales în această perioadă complicată. De aceea nu pot să înțeleg cum vine un domn, Mitulețu sau Buică, care să ne explice că, de fapt, cetățenii români care doresc să apeleze la votul prin corespondență trebuie să își printeze buletinele de vot acasă sau unde pot ei. Mi se pare o prostie cât casa, mai ales în condițiile în care, oricum, la procedura votului prin corespondență, cetățenii vor primi un sticker care să ateste acest vot.

Este o modalitate foarte incorectă de a descuraja procedura votului prin corespondență ceea ce propune domnul de la AEP. Noi vrem să încurajăm procedura votului prin corespondență sau să o descurajăm? Poate se mai gândesc domnii de la Autoritatea Electorală Permanentă și ne dau un răspuns”, a declarat Dan Mihalache pentru PS News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel