Dan Dungaciu, despre situația din R. Moldova: Putem vorbi de o veritabilă revoluție

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Parlamentul de la Chișinău a decis sâmbătă seara să o numească pe Maia Sandu în funcția de prim ministru al guvernului Republicii Moldova, în prezența ambasadorilor din Rusia și SUA. Analistul Dan Dungaciu explică, pentru Digi24, cum a fost posibil acest lucru.

Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, așa-numitul „binom” Dodon-Plahotniuc, făceau toată politica la Chișinău într-o măsură atât de mare, încât au ajuns să-i irite și pe europeni, și pe ruși, și pe americani, susține Dan Dungaciu

„Dl. Plahotniuc a pierdut din mână sau i-au căzut din mână bilele pe care încerca să le țină în aer concomitent: bila rusească, bila europeană, bila americană și bila Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, putem vorbi de o veritabilă revoluție, chiar dacă se petrece în Parlament. Putem vorbi și de o revoluție printr-un soi de parteneriat împotriva naturii, pentru că, ideologic vorbind, PSRM-ul, socialiștii dlui Dodon, și blocul ACUM, unul dintre lideri fiind Maia Sandu, sunt complet diferiți. Dar este vorba de un domn Plahotniuc care iese din scenă și odată cu el un mod de a se face politică în Republica Moldova”, a declarat Dan Dungaciu.

În opinia sa, America, Rusia și Uniunea Europeană nu au venit la Chișinău pentru Plahotniuc, ci pentru un proiect mai amplu.

Foto: caleaeuropeana.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel