Dan Barna, după decizia CCR: "Guvernul e legat la mâini și la șireturi"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, referitor la decizia CCR de a admite sesizarea de neconstituționalitate a asumării pe OUG51, că „desființează complet instituția angajării răspunderii”, dacă argumentul este „construit pe ideea că există în procesul legislativ legi similare”.

„Înțeleg că ar fi argumentul construit pe ideea că există în procesul legislativ legi similare (în decizia CCR - n.r). Asta dacă o privim strict din acest punct de vedere, practic, desființează complet instituția angajării răspunderii. Practic, în momentul în care vrei să blochezi un Guvern să-și angajeze răspunderea pe ceva, introduci o lege, o ții în sertar, și-n momentul când Guvernul vrea să-și angajeze răspunderea, invoci legea respectică”, a spus președintele USR, Dan Barna, miercuri, în urma deciziei CCR de a admite sesizarea PSD de neconstituționalitate a asumării pe OUG51.

El a zis că dacă lucrurile vor continua în acest sens, există o problemă privind șansele guvernării în România, pentru că Executivul e „legat la mâini și la șireturi”.

„Dacă acesta e temeiul, avem o problemă foarte mare de funcționare instituțională a Guvernului și a ceea ce înseamnă șansa de a guverna în România, pentru că în logica asta în care cu un Parlament cu o majoritate termporară, poate, diferită de cea a Guvernului, practic Guvernul acela e legat la mâini și la șireturi și făcut să sară-n sac. Cam așa arată perspectiva de guvernare în anul care urmează, dacă nu ajungem la anticipate”, a argumentat Barna.

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituționalitatea proiectului de lege asumat de Guvern pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică acte normative în domeniul transportului de persoane, au declarat surse instituționale, pentru Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel