Dan Barna: "Dacă Victor Ponta votează împotriva votului prin corespondență, pierde șansa să fie președintele României"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Dan Barna a declarat, la Digi24, de ce nu a vrut ca Pro România să facă parte din Grupul Renew Europe. Mai mult, acesta a spus și că Victor Ponta ar putea pierde șansa de a fi președintele României dacă votează împotriva votului prin corespondență. 

Partidul condus de Victor Ponta nu a fost primit în noul grup european. Se pare că presiunile venite din partea lui Dacian Cioloș și USR Plus. Dan Barna a explicat, la Digi24, de ce partidul nu l-a vrut. 

"Este destul de simplu. Noul grup este un grup al forțelor noi din politică, al forțelor pro europene, al forțelor care vor o schimbare în ceea ce înseamnă politica și europeană și statele naționale. Domnul Victor Ponta nu reprezintă în realitate aerul proaspăt din politica românescă. Aceasta este poziția noastră cel puțin.  Partidul domniei sale e compus din fostul PSD, care s-a supărat pe Liviu Dragnea. Cam aceasta este secvența. Și atunci pentru noi nu era un parteneriat funcțional la nivelul uniunii europene. (...) Opoziția trebuie să colaboreze în chestiunile legate de o moțiune de cenzură, de exemplu. Asta nu înseamnă că partidele din opoziție au aceleași valori sau viziuni despre România. Colaborarea necesară pentru a trimite guvernul Dăncilă acasă, pentru că acesta a fost mesajul electoratului și de stânga și de dreapta pe 26 mai pentru că domnul Victor Ponta a primit voturi de la electoratul de stânga care s-a săturat de varianta de PSD la care a ajuns Liviu Dragnea. Din acest motiv, perrspectiva pentru dărâmarea Guvernului e una legitimă și firească. Dincolo de asta avem viziuni diferite, puncte de vedere diferite.", a declarat Dan Barna, la Digi24.

Dan Barna spune că Victor Ponta nu o să riște să piardă voturile românilor din Diaspora. 

"Mă îndoiesc că Victor Ponta o să voteze împotriva votului prin corespondență prin care românii din Diaspora să poată să voteze și împotriva deschiderii discuției pe votul electronic pentru domnul Victor Ponta știe cel mai bine că blocând votul românilor din Diaspora ar rata ocazia să fie președintele României.", a mai spun Barna. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel