Cioloș, ironii la adresa lui Ciolacu: „Vorbește mult și citește puțin, așa a făcut greșeala fatală. A fost ispitit“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dacian Cioloș face ironii la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, după ce acesta a susţinut joi că „există lucruri de optimizat” în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiindcă „au fost făcute prost”.

Întrebat dacă mai vrea să renegocieze PNRR, Ciolacu a afirmat: „Nu a vorbit nimeni de o renegociere şi o schimbare a PNRR, sau de anumite reforme scoase din PNRR. Există lucruri de optimizat în PNRR fiindcă au fost făcute prost. (...) Se va merge la Comisie (Comisia Europeană - n.r.) pentru semnarea mecanismului final, acordului operaţional. Atunci va fi o discuţie”, citează Agerpres.

Cioloș, ironii la adresa lui Ciolacu

 

Dacian Cioloș, președintele demisionar al USR, a făcut o serie de remarci iroice, în urmăa declarațiilor lui Ciolacu.

„Ca orice om care vorbește mult și citește puțin, Marcel Ciolacu a făcut greșeala fatală de a încerca să citească documentele din PNRR. Probabil că a fost ispitit de Ziua Națională a Lecturii, care abia a fost sărbătorită și pe care e posibil ca liderii PSD să și-o fi trecut în statut ca singura zi în care au voie să pună mâna pe o altă carte decât cartea de credit.

Salut dorința de a citi, dar e clar că e nevoie de ajutor la primele lecturi - simplul act de a citi nu presupune și înțelegerea a ceea ce citești. Ar fi fost mai potrivit ca Alexandru Rafila să îi ofere această mână de ajutor domnului Ciolacu, dar ministrul Sănătății a fost interesat de priceperea PNRR de către președintele PSD în aceeași măsură în care e interesat de construirea de spitale în România, adică deloc. Dacă tot nu ne iese nimic, mai bine să nu le facem - pare să fie filosofia PSD“, a remarcat Dacian Cioloș.

„Vorbește mult și citește puțin, așa a făcut greșeala fatală. A fost ispitit“

 

Acesta subliniază că situația ar putea fi într-un fel hilară, însă poporul român riscă să piardă, din nou, banii europeni.

„Am mai putea râde de incapacitatea pesediștilor de a înțelege ce scrie într-un proiect european, dar, din păcate, lucrurile devin extrem de serioase și cetățenii români riscă din nou să aștepte degeaba spitale, cu toate că bani există.

Problema cu acești domni de la PSD e că ei, atunci când văd programe europene în care există capitolul „asistență tehnică”, se gândesc automat la „consultanță”, „zeciuială”, „para-ndărăt” și alte forme de a băga bani în buzunarul propriu. De data asta, și-au dat seama că nu pot fura și văd că la Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu asta produce o iritare personală și o nervozitate la adresa foștilor miniștri USR. Când ai fost obișnuit 30 de ani să bagi mâna în banii publici, nu ai cum să înțelegi de ce, brusc, nu mai ai voie să o faci. Le e greu la guvernare când trebuie să numere o groază de bani din care să nu poată trage un comision pentru ceasuri, mașini scumpe sau niște campanii la partid.

Cu astfel de oameni pierdem noi timpul în România și atunci când vă întrebați de ce nu aveți de niciunele să știți că răspunsul e pentru că nu avem bani. Nu că nu au fost sau nu există. Ci pentru că Ciolacu, Rafila și toți ceilalți pesediști care ajung pe la guvernare ori îi fură, ori nu au chef să muncească dacă nu e nimic de furat“, conchide Cioloș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel