Dacian Cioloş: "Barna are toate ŞANSELE să devină PREŞEDINTELE României"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video Digi 24
captura video Digi 24

Dacian Cioloș a confirmat că Dan Barna a fost desemnat candiatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale şi că, în cazul în care alianţa va ajunge la guvernare, ar urma să fie desemnat premier.

"Dacă rezultatul acesta va fi avizat de conducerile celor două partide. Domnul Dan Barna din pareta USR a fost desemnat candidat pentru președinția României, iar din discuțiile pe care le-am avut am ajuns la concluzia că e important să vorbim nu doar de alegerile prezidențiale, ci și de cum vrem să guvernăm România, pentru că obiectivul alianței este să formăm o majoritate în 2020", a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Liderul PLUS a spus şi câteva din calităţile care l-ar califica pe Dan Barna ca potenţial candidat la prezidenţiale şi susţine că dacă ar ajunge în turul doi cu Klaus Iohannis, va fi o dezbatere bazată pe argumente, nu pe atacuri.

Citeşte şi: Cioloş EXPLICĂ mesajul lui Macron: "Franţa o va susţine pe Kovesi, dar nu îl poate retrage pe Bonhert"

"Eu cred că Dan Barna are toate șansele să devină preşedintele României. E un om tânăr, cu viziune. E sângele proaspăt de care are nevoie politica din România. (...) Sunt convins că în turul dloi o să fie reprezentatul USR-PLUS şi reprezentantul PNL. (...) Noi o să venim să spunem ce vrem noi să facem, nu cât de negru e celălalt de lângă noi, pentru că asta nu rezolvă problemele. Atacul la ăpersoană, lovituri su centură, să scormonim în istoria unui o, nu asta va rezolva problemele din România, a mai spus Cioloş, la "24/7".

Cioloş a mai precizat că tot funcţia de premier i s-ar plia cel mai bine în cazul în care ajunge alianţa USR-PLUS la guvernare.

"Asta a fost decizia pe care am luat-o în alianță, analizând și profilul și competențele candidaților pe care îi aveam la îndemână. Eu am avut această experiență de guvernare", a adăugat Cioloș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel