Dacian Cioloș scoate BAIONETA: „DAEA - un comunist adevărat“ organizează „o întâlnire electorală cu 'primul fermier al țării', Viorica Dăncilă“

Dacian Cioloș (PLUS) afirmă despre ministrul Agriculturii, Petrea Daea, că „rămâne un comunist adevărat, cu obiceiuri comuniste bine înrădăcinate“, dând semnale că transformă un eveniment dedicat fermierul performanți  „într-o întâlnire electorală cu 'primul fermier al țării, Viorica Dăncilă“.

Dacian Cioloş, liderul PLUS, afirmă că Ministerul Agriculturii, sub conducerea lui Petre Daea (PSD), vrea să transforme un eveniment dedicat premierii fermierilor performanţi din agricultura românească într-o întâlnire electorală cu „primul fermier al ţării“, Viorica Dăncilă. Cioloş susţine că instituţiilor din subordinea ministerului li s-a transmis să facă liste de participanţi la eveniment, care ar urma să aibă loc în 9 octombrie, la Romexpo, iar angajaţilor li s-a transmis că este sarcină de serviciu.

„PSD nu se dezminte. Continuă să îi trateze pe angajații statului drept masă de manevră proprie și să îi ducă la manifestațiile de campanie ale candidatului Viorica Dăncilă, contrar dorinței multora dintre ei. Concret, după cum mi-au relatat mai mulți oameni din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), din Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și din Direcțiile Agricole Județene (DAJ), Ministerul Agriculturii, condus de ministrul PSD-ist Petre Daea, vrea să transforme un eveniment dedicat premierii fermierilor performanți din agricultura românească într-o întâlnire electorală cu 'primul fermier al țării, Viorica Dăncilă“, afirmă DAcian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier spune că angajaților ministerului li s-a transmis că ceea ce au de făcut face parte din sarcinile de servicu, evenimentul având loc într-o zi lucratore. „Pentru evenimentul care ar trebui să aibă loc la Romexpo în 9 octombrie s-a dat ordin de mobilizare generală în tot ministerul păstorit de Daea. Direcțiilor Agricole Județene li s-a transmis sarcina să facă liste nominale cu participanții și să asigure prezența a cel puțin 20 de angajați din agenție pentru fiecare județ. Și cei din AFIR au primit ordin să asigure câte cinci participanți, dintre angajații proprii. Oamenilor li s-a transmis că este sarcină de serviciu să meargă la București, fiind vorba despre o acțiune care are loc într-o zi lucrătoare“, precizează Dacian Cioloș.

„Îi cer doamnei Dăncilă să ne precizeze ce lege din țara aceasta îi poate obliga pe niște angajați să meargă la o manifestație contrar voinței lor. Și, mai ales, ce lege îi obligă să facă asta în timpul programului de lucru. Cât îl pivește pe ministrul Daea, el 'nu ne dezamăgește'. Rămâne un comunist adevărat, cu obiceiuri comuniste bine înrădăcinate în felul în care conduce ministerul. Credeam că, odată cu căderea lui Ceaușescu, mitingurile la care oamenii sunt aduși cu forța vor dispărea. Oameni ca Daea și Dăncilă duc 'tradiția' mai departe. Nu degeaba toată lumea spune că PSD este continuatorul fostului PCR“, conchide Dacian Cioloș într-un comenateriu de pagina sa de Facebook..


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy