Cutremurele la Crotone continuă în forță: cinci replici în câteva ore. Oamenii nu știu la ce să se aștepte

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Muntenegru, la granița cu Bosnia. S-a simțit și în Italia
Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Muntenegru, la granița cu Bosnia. S-a simțit și în Italia

Cutremurele la Crotone continuă în forță. Seismologii au declarat că au fost cinci replici în câteva ore. Oamenii nu știu la ce să se aștepte.

O secvență de cutremur este în curs de desfășurare în estul Calabriei, pe coasta Croton. Nu au fost raportate pagube la persoane sau bunuri până în prezent, dar oamenii se tem să nu urmeze o replică mult mai puternică.

Potrivit datelor Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (Ingv), cinci cutremure au fost detectate în zonă de la miezul nopții. Cel mai intens a avut magnitudinea 2,6 la ora 00.54, cu epicentrul la 9 kilometri de Crotone.

În urmă cu puțin timp, în aceeași zonă au avut loc două cutremure cu magnitudinea 3 și 3,5, conform Il Messaggero.

Cutremur puternic în timpul nopții: teamă în Napoli și în întreaga zonă 

Cutremurul a fost resimțit de la Bacoli, Pozzuoli până la Arco Felice și Bagnoli, dar și din cartierele vestice ale orașului Napoli, Fuorigrotta, Vomero, Rione Alto și Pianura.

Un puternic cutremur de pământ a fost resimțit luni în timpul nopții la Napoli și în toată zona. La ora 4.28, seismografele Observatorului Vezuviului au înregistrat un eveniment seismic în zona vulcanului Campi Flegrei, cu o magnitudine de 3,4 pe scara Ritcher și un epicentru preliminar localizat pe versantul nordic al vulcanului Solfatara.

Cutremurul, însoțit de un vuiet puternic, s-a produs la o adâncime de 2,68 kilometri și a fost resimțit distinct de sute de persoane, care au fost zguduite din pat.

 

Clipe de groază, unii au ieșit pe străzi



Au existat numeroase relatări din partea locuitorilor din comunele din zona Flegrea, de la Bacoli, Pozzuoli până la Arco Felice și Bagnoli, dar și din districtele vestice din Napoli, Fuorigrotta, Vomero, Rione Alto și Pianura.

"Via Vecchia San Gennaro, niciodată nu s-a simțit atât de puternic". "Via Napoli, foarte puternic, asemănător unei explozii, nu s-a oprit" ; "Atât de puternic încât mașinile sună, alarmele antiefracție s-au declanșat". "Șoc resimțit chiar și la mare", conform Il Mattino.

Verificări sunt efectuate în zonă de către poliția municipală și voluntarii de la Protecția Civilă.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG      

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8Nb     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel