Cutremur în Italia în prima zi a anului. Seismul, resimțit în mai multe localități

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cutremur s-a produs, în prima zi a anului, în jurul orei 14.07 în provincia Roma (Italia). 

Şocul s-a simţit şi în Guidonia, Tivoli şi Monterotondo. Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie a anunțat, pe Twitter, că seismul cu o estimare provizorie între 3,1 și 3,6 grade  pe scara Richter a fost înregistrat, azi, 1 ianuarie, în jurul orei 14.07 în provincia Roma.

Șocul a fost resimțit puternic în zona Tivoli și, de asemenea, în Monterotondo și în zona via Tuscolana. Momentan nu au fost raportate pagube, scrie presa italiană.

Reamintim că, pe 15 decembrie, 2022, un cutremur s-a produs în Foggia. Seismul cu 3,2 grade pe scara Richter a lovit în zori coasta Gargano, trezind populația. Potrivit constatărilor Ingv, cutremurul a avut epicentrul în Marea Adriatică, dar la doar câțiva kilometri de coasta nordică a Apuliei.

Potrivit datelor, înregistrate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie, cutremurul a avut epicentrul în mare cu coordonatele geografice 41.9420, 15.8040 și hipocentrul la o adâncime de aproximativ 23 de kilometri.

Evenimentul seismic a fost înregistrat  la ora 5.32 dimineața și a fost resimțit de populația de pe toată coasta Gargano, în provincia Foggia, unde mulți au fost treziți de cutremurul pământului. "A trezit pe toată lumea", "M-am trezit și eu, cutremur și zgomot", au povestit unii cetățeni pe rețelele de socializare.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel