Cutremur de 7,4 grade: Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Două persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite în urma cutremurului puternic de 7,4 grade pe scara Richter care a zguduit miercuri seara estul Japoniei, provocând şi un tsunami de intensitate scăzută de-a lungul unei părţi a coastei de nord-est, informează AFP.

Cel puţin două persoane au murit în prefecturile Fukushima şi Miyagi din nord-estul ţării, potrivit agenţiei japoneze de gestionare a incendiilor şi dezastrelor, iar alte peste 90 au fost rănite.

 

Conform informaţiilor furnizate de agenţia niponă de meteorologie, epicentrul cutremurului care a avut loc miercuri la oral locală 23:36 (14:36 GMT) a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Fukushima, unde o centrală nucleară a fost devastată de un tsunami în 2011.

Agenţia a emis imediat un avertisment pentru valuri de un metru înălţime. În final, valuri de 30 cm au fost măsurate în Ishinomaki, prefectura Miyagi. Avertizarea de tsunami a fost ridicată complet joi, la ora locală 05:00 (20:00 GMT).

Cutremurul, care a fost resimţit puternic şi mult timp inclusiv în Tokio, a privat de energie electrică peste două milioane de locuinţe din regiunea Kanto, inclusiv capitala şi prefecturile învecinate, potrivit operatorului Tokyo Electric Power (Tepco), avaria fiind soluţionată complet peste câteva ore.

Aproximativ 35.000 de locuinţe continuau să fie lipsite de curent electric în nord-estul ţării joi, în jurul orei locale 8 (23:00 GMT miercuri), potrivit companiei Tohoku Electric Power.

 

Un tren de mare viteză a deraiat 

 

Compania feroviară JR East a raportat întreruperi majore ale reţelei sale. Un tren de mare viteză (shinkansen) a deraiat la nord de oraşul Fukushima, potrivit companiei, care nu a raportat răniţi. Trenul transporta 75 de pasageri şi trei membri ai echipajului, care au trebuit să rămână la bord timp de patru ore înainte de a putea fi evacuaţi, potrivit postului de televiziune NHK.

În oraşul Sendai, o porţiune din zidul castelului Aoba s-a dărâmat în urma seismului, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea japoneză.

Situată la intersecţia mai multor plăci tectonice majore pe "centura de foc" a Pacificului, Japonia este afectată în mod regulat de cutremure şi a impus standarde stricte de construcţie pentru a se asigura că toate clădirile sunt capabile să facă faţă unor cutremure puternice. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel