Curăță, regulat, mașina de spălat și va funcționa mulți ani: șase sfaturi care funcționează

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Curăță, regulat, mașina de spălat, șase sfaturi care funcționează. Sursa foto: freepik.com
Curăță, regulat, mașina de spălat, șase sfaturi care funcționează. Sursa foto: freepik.com

Mașina de spălat este unul dintre cele mai indispensabile aparate de uz casnic dintr-o casă. 

O folosești zilnic și dacă funcționează, curăță hainele și nu scoate zgomote ciudate, totul este in regula! Nu te gândim niciodată să o cureți sau să o întreții! Vine o zi când din mașina de spălat iese un miros urât. Fii conștienți de faptul că mașina de spălat poate fi un teren propice pentru microbi, iar germenii nu miros bine! 

Mașina de spălat necesită întreținere regulată, deoarece, pe măsură ce este folosită, devine un teren propice pentru creșterea bacteriilor! Într-adevăr, reziduurile de săpun, detergent și fibre, înfundă scurgerea și creează un mediu propice proliferării germenilor. Deci mucegaiul se poate acumula în timp, de aici acel miros acru.

Spune adio petelor de transpirație de pe hainele albe. Prepară cea mai bună pastă de albire

Mașina de spălat ar trebui să fie curățată temeinic cât mai des posibil. În caz contrar, buna funcționare  va fi alterată și reziduurile se vor depune pe rufele curate.

Așa că curăță cât mai des mașina de spălat. Curăță tamburul,  filtrele, garnitura de cauciuc și compartimentul pentru detergent. Urmează instrucțiunile de mai jos și ai grijă de mașina de spălat, astfel încât  să funcționeze cât mai mult timp.

 

Cum se curata o mașină de spălat rufe?

 

Am alcătuit pentru tine o listă de ingrediente naturale, ușor de găsit și ieftine, pentru întreținerea mașinii de spălat.

Cum se curăță pernele și pilotele? Ai nevoie de două ingrediente simple. Iată cum procedează gospodinele iscusite

Oțetul alb, eficient și ecologic elimină bacteriile. Doar toarnă un pahar de oțet în compartimentul pentru detergent și pornește mașina în gol la 90°C. De asemenea, puteți folosi oțet pentru a șterge părțile metalice și de cauciuc ale mașinii de spălat. Adaugă câteva picături de ulei esențial parfumat pentru a masca mirosul de oțet!

Bicarbonatul de sodiu va elimina cu siguranță mirosurile neplăcute din mașina de spălat. O dezinfectează și împrospătează mirosul. Toarnă ¾ de cană de pulbere albă în compartimentul pentru detergent și pornește mașina de spălat, la cel mai lung program, la temperatură ridicată.

Acid citric este un produs perfect împotriva apariției depunerilor de calcar din interiorul mașinii de spălat. Toarnă 150 grame de acid citric în mașină și pornește în gol  cel mai lung ciclu de spălare, la o temperatură de 90°C.

Tableta pentru mașina de spălat vase este super utilă pentru curățarea mașinii de spălat.  Aruncă două tablete în tamburul mașinii de spălat și pornește un ciclu de spălare la temperatura la 60-90°C.  

Baia ta miroase urât? Încearcă trucul cu paharul cu orez care vă va face viața mai ușoară

Oțet alb și bicarbonat de sodiu. Poți, de asemenea, să faceți propria soluție de curățare a mașinii de spălat rufe folosind aceste două produse. Amestecă două căni de oțet alb și jumătate de cană de apa. Adaugă un sfert de cana de bicarbonat de sodiu în cuvă, adaugă soluția lichidă și cu un burete freacă pereții și ușa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel