Cum sunt „păcălite” badantele de sistemul din Italia. Chichiță legală

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
badantă
badantă

Badantele, femeile care au grijă de bătrâni în Italia, trebuie să fie atente la ce contracte semnează pentru a-și desfășura meseria în condiții bune.

O badantă a povestit că există o problemă în lege care le fac practic victime ale sistemului din Italia.

”Badantele fixe, care lucrează cu nonautosuficienți, nu pot avea contract part time, adică acel contract de patru ore pe zi, adică 25 ore pe săptămână. Dar în lege, din păcate, au uitat să înlocuiască termenul maxim cu minim.

De aia încă se mai pot face contracte semilegale part time de 25 pentru convivente care lucrează cu nonautosuficienți. Ehe... complicate sunt căile contractului național și profesioniștii nu reușesc să descălcească ițele și din toată ceața asta, din păcate, doar badantele sunt păcălite.

De fapt, vina stă exclusiv în conceperea proastă a contractului național și, din cauza acestor norme făcute alandala, badantele sunt exploatate. Badantele semnează acele contracte de 25 de ore pentru că specialiștii în legislația muncii au uitat să precizeze clar doi termeni: minim și maxim”, a povestit o bandată româncă din Italia.

Ce înseamnă această muncă

Meseria ca îngrijitoare de bătrâni sau „badante", așa cum este denumită în Italia, presupune acordarea de asistență, îngrijire, supravegherea vârstnicului și a stării sale de sănătate, însoțirea persoanei și acordarea de sprijin în afara casei sau în călătorii, pregătirea mesei, administrarea medicamentelor, realizarea menajului dar și acordarea de suport fizic și moral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel