Cum să scapi de cutele de pe haine fără a folosi fierul de călcat? Secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Există femei cărora le place să petreacă ore și ore făcând curățenie în casă, dar e greu să găsești pe cineva căreia să-i placă să calce mereu hainele, lenjeria sau prosoapele. Pentru unele articole de îmbrăcăminte am putea evita un astfel de stres casnic: sunt suficiente câteva mici trucuri pentru a reduce la minimum utilizarea fierului de călcat!

 

 

Când hainele sunt lăsate prea mult timp la uscător sau la soare, fibrele au tendința să se onduleze din cauza lipsei de umiditate și hainele se șifonează. Dacă ne grăbim, iar haina pe care vrem să o îmbrăcăm este șifonată, putem încerca un truc.

Puneți puțină apă într-o sticlă cu pulverizator și stropiți haina. Puneți-o înapoi în uscător pentru 5 sau cel mult 10 minute. Veți observa că haina va fi mai moale și va fi suficientă să treci doar o singură data peste ea cu fierul de călcat.

Detergent ecologic, făcut din albușurile rămase! Un turc ingenios, la care vei apela mereu

Se întâmplă adesea să lăsăm hainele mult timp în coș, apoi le punem în mașina de spălat rufe unde se "odihnesc" câteva ore, înainte de a fi recuperate pentru faza de uscare. Nimic nu poate fi mai greșit, dacă nu vrei să muncești mai mult.

Când mașina de spălat se oprește, hainele trebuie imediat scoase din cuvă și puse la uscat. După ce s-au uscat, trecem peste haine cu fierul de călcat. În acest fel țesătura este mai maleabilă.

Cum să curățați rapid și ușor caloriferele. Trucuri care te scapă de praful acumulat în 5 minute

Trucul cuburilor de gheață. Aruncăm o mână de cuburi de gheață în interiorul uscătorului: odată topite cuburile de gheață vor produce abur și acest lucru va ajuta la înmuierea rufelor în timpul uscării.

Haine arse cu fierul de călcat? Un cub de zahăr poate rezolva problema. Cum funcționează cel mai tare truc

Cămăși agățate. Și de această dată, uscarea excesivă poate fi fatală pentru cel care trebuie să le calce. Trucul este următorul: scoateți cămășile din uscător când sunt încă umede și atârnați-le pe un cuier. În unele cazuri, putem chiar să evitam folosirea unui fier de călcat!

Parfumați-vă casa cu un simplu con de pin. Noi vă dezvăluim secretul cum să o faceți

Minge de tenis. Acest truc este util pentru a face prosoapele, pernele și alte articole voluminoase să rămână mai moi. De asemenea, faza de uscare va fi mai rapidă. Așă ca trebuie să punem o minge de tenis în uscător pentru a beneficia de aceste efecte.

Pune o jumătate de lingură de bicarbonat în dulap și bucură-te de rezultate. Două probleme acute, rezolvate pe loc

Întinde rufele. Ca și în cazul cămășilor, și restul lenjeriei se poate folosi același truc pentru a provoca mai puține cute. Întotdeauna trebuie să scoatem hainele când sunt încă umede și să le întindem pe un cuier sau pe o suprafață netedă.  

Tocmai ai aflat un truc pe care oricine trebuie să-l știe. Dă mai departe acest articol pentru a-i învăța și pe alții acest truc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel