Cum să mănânci paste fără să te îngrași. Uită de diete minune, respectă aceste reguli simple

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cum să mănânci paste fără să te îngrași. 5 reguli simple
Cum să mănânci paste fără să te îngrași. 5 reguli simple

Pastele făinoase sunt un aliment care provoacă tot timpul discuții atunci când vorbim de diete și îngrășare. Ei bine răspunsul la întrebarea "îngrașă pastele?" s-ar putea să te surprindă. Poți consuma acest aliment și fără să-ți faci griji cu privire la siluetă. Iată cum.

Cum să mănânci paste fără să te îngrași este întrebarea care stă pe buzele oricui acordă o oarecare atenției siluetei. Pastele sunt o cină care se prepară în mai puțin de 15 minute și sunt delicioase. Atunci când sunt consumate în contextul unei diete echilibrate, pastele nu provoacă creșterea în greutate.

Pentru iubitorii de carbohidrați, auzul acestei vești este ca și cum ar fi câștigat la loterie.

Este posibil să mănânci acest aliment de bază italian și să îți menții o siluetă zveltă? Da! Tot ce trebuie să faci este să respecți aceste reguli de bază.

Combină pastele cu legume

 

Consumul de legume alături de o masă bogată în amidon, cum ar fi pastele, poate scădea nivelul de zahăr din sânge după masă și poate stimula sațietatea, potrivit unei analize din Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. În traducere, mâncatul unei salate cu niște morcovi cruzi și alte câteva dintre legumele tale preferate te poate ajuta să alungi foamea de după masă, ceea ce te poate ajuta să consumi mai puține calorii pe parcursul zilei și, ulterior, să contribui la eforturile de slăbire. Așadar, uita de sosurile grele și combină pastele cu legume proaspete.

Bonus: Poți adăuga o lingură de dressing. Puțină grăsime poate ajuta organismul să absoarbă substanțele nutritive care luptă împotriva cancerului și care sunt sănătoase pentru inimă, cum ar fi licopenul și betacarotenul.

Folosiți brânza ca garnitură, nu în sos

 

Mai toate rețetele de paste vă spun să amestecați brânza direct în sos. Nu faceți asta. Cea mai mare parte a brânzei adăugate înainte de procesul de gătire se va topi, devenind aproape invizibilă. Ca urmare, veți ajunge probabil să adăugați și mai multă brânză la porția dumneavoastră odată ce aceasta este servită. Pentru a vă îmbogăți cina, presărați brânza doar pe deasupra pastelor. Pe lângă reducerea caloriilor, această tactică elimină o bună parte din grăsimile care blochează arterele, fără a modifica drastic gustul.

Cum să mănânci paste fără să te îngrași? Presară brânza deasupra.

Vezi și: Nu mai arunca apa de la paste. 7 secrete ale bucătarilor pe care nu ți le spune nimeni

Schimbă tipul de carne

 

Cu toții iubim mâncărurile bogate, cum ar fi spaghetele carbonara și garniturile consistente, cum ar fi sosul de carne, dar acestea nu sunt tocmai prietenoase cu silueta. Rețetele de spaghete carbonara cer de obicei bacon tăiat gros, care are aproximativ 70 de calorii și 6 grame de grăsime în două felii. Folosirea aceleiași cantități de prosciutto în locul ei vă poate economisi 40 de calorii și 2 grame de grăsimi dăunătoare inimii.

Deși poate părea puțin, economiile pot fi mult mai mari decât atât, în funcție de mărimea porției. În plus, fiecare calorie contează atunci când vă luptați cu kilogramele în plus. Dacă sosul de carne este preferatul tău, poți reduce caloriile și grăsimile fără a schimba gustul în doi pași simpli: in primul rând, cumpărați o bucată de carne de vită slabă, apoi, după ce ați rumenit carnea într-o tigaie, puneți-o într-o strecurătoare și clătiți-o cu apă fierbinte de la robinet - înainte de a adăuga orice sos sau condimente. Acest lucru ajută la spălarea excesului de grăsime. 

Cum să mănânci paste fără să te îngrași: folosește carne mai slabă.

Cum să mănânci paste fără să te îngrași: folosește sos de casă

 

Că tot veni vorba de sos. Multe dintre sortimentele la conservă, din supermarket, sunt pline de calorii în exces, de sare și de lingurițe de zahăr adăugat. Aceștia nu sunt nutrienți pe care să îi dorești în farfurie atunci când vrei să manânci paste fără să te îngrași.

Nutriționiștii reocomandă să-ți prepari propriul sos pentru paste (roșii proaspete, usturoi, ulei de măsline, busuioc și piper negru).

Gândește-te la pastele tale ca la o garnitură

 

Ca să mănânci paste fără să te îngrași trebuie să-ți schimbi stilul de gândire și să le servești ca garnitură și nu ca un fel de mâncare principal. O masă bogată în carbohidrați poate face ca organismul tău să rețină apă, provocând balonarea și retenția de apă. Dacă regândești masa de seară și adopți filosofia "cină cu o garnitură de paste" ești pe drumul spre succes.

Truc: Asigurați-vă că vă asociați pastele cu cel puțin un aliment care încetinește digestia.

Vezi și: Dieta cu ciocolată. Cel mai gustos regim alimentar, care se scapă de 7 kilograme în doar două săptămâni 

O dietă echilibrată tot timpul îți va permite să consumi paste chiar și de 2-3 ori pe săptămână

 

Un studiu realizat de o echipă de nutriționiști din New York a arătat că persoanele ce consumă paste chiar și de 2-3 ori pe săptămână, dar care au o dietă echilibrată, nu vor acumula kilograme în plus. Recomandarea  lor este să ne orientăm asupra pastelor integrale, care conțin mai multe fibre. Acestea vor crește senzația de sațietate, vor îmbunătăți tranzitul intestinal și nu vor favoriza fluctuații importante ale nivelului de zahăr din sânge. 

Cum să mănânci paste fără să te îngrași? Simplu: respectă o dietă echilibrată tot timpul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel