Cum să înlocuiești balsamul de rufe: Cinci alternative ieftine, testate de cele mai pretențioase gospodine. Ai totul la îndemâna ta

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să înlocuiești balsamul de rufe: Cinci alternative ieftine, testate de cele mai pretențioase gospodine. Ai totul la îndemâna ta
Cum să înlocuiești balsamul de rufe: Cinci alternative ieftine, testate de cele mai pretențioase gospodine. Ai totul la îndemâna ta

Cum putem obține rufe moi, fără a folosi balsam sau produse chimice scumpe. Iată câteva idei la îndemână, care te vor scoate din încurcătură. S-ar putea să devină trucurile tale preferate.

Balsamul de rufe este un produs folosit de multe gospodine. Face ca lucrurile să miroasă frumos și să se simtă mai moi. Cu toate acestea, există situații în care nu există un astfel de lichid-minune la îndemână sau nu dorim să folosim lucruri care sunt neplăcute pentru organism. Iată ce se poate folosi în locul balsamului de rufe, dar să obțineți același rezultat.

Există o listă întreagă de remedii populare pe care le puteți folosi în absența unui lichid special pentru spălarea hainelor. Astfel de balsamuri naturale pentru țesături pot fi făcute din produse de uz casnic obișnuite, care se găsesc în dulapul de bucătărie al oricărei familii.

Cum să înlocuiești balsamul de rufe

 

Vezi și: Cât de des trebuie schimbat de fapt buretele de vase. Rezultate uluitoare ale unui studiu german

Bicarbonat de sodiu

Această componentă are proprietăți emoliente și de curățare, așa că va fi excelentă ca alternativă la balsam. Luați 100 ml. de apă și diluați 1,5 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de ulei esențial. Mulți oameni îl apreciază pentru efectele sale de lungă durată, care durează până la 6 zile.

Oțet

Uneori, gospodinele adaugă oțet în timpul spălării rufelor dacă vor să scape de petele vechi sau să înmoaie țesăturile. Pentru a obține rufe parfumate și curate pe lângă aceste bonusuri, adăugați în compartimentul balsamului 50-100 ml de oțet și câteva picături de ulei esențial de lavandă sau mentă. Dacă preferați, puteți să clătiți din nou pentru ca mirosul să fie mai puțin pronunțat.

Balsam de păr

Dacă ați cumpărat un balsam care nu este potrivit pentru tipul dumneavoastră de păr, nu vă grăbiți să-l aruncați - folosiți-l la spălare. Turnați 20 ml de balsam, 20 ml de oțet și 30 ml de apă în sertarul cu balsam. Amestecați soluția, apoi turnați-o în mașină și porniți-o.

Alternative ieftine pentru balsamul de rufe, testate de cele mai pretențioase gospodine. Ai totul la îndemâna ta

 

Amoniac

Un alt remediu încercat și testat de bunicile noastre - înmuiau rufele într-o soluție de amoniac pentru a înmuia țesăturile. Adăugați 1 linguriță de amoniac la fiecare litru de apă și înmuiați rufele în soluție. Apoi, este important să le spălați, clătiți și aerisiți bine. Câteva picături de ulei esențial pot fi adăugate la spălare pentru a elimina mai repede mirosul de amoniac.

Sare

Principiul este același ca și în cazul bicarbonatului de sodiu - dacă nu vrei să scapi de mirosul urât de pe haine, ci doar să le faci moi. Când spălați, turnați în mașina de spălat vase 1-2 lingurițe de sare și câteva picături de ulei esențial. Chiar și prosoapele groase din pluș, halatele de baie și alte articole "grele" pot fi înmuiate cu sare.

Te-ar putea interesa și: O lingură de cafea și o lămâie. Trucul fabulos cu rezultate fantastice în doar câteva minute! Vei economisi foarte mulți bani

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel