Cum să eliminați grăsimea de pe pereții din bucătărie rapid și ușor. Ingredientul miraculos este chiar în bucătăria ta

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum să eliminați grăsimea de pe pereții din bucătărie rapid și ușor. Ingredientul miraculos este chiar în bucătăria ta
Cum să eliminați grăsimea de pe pereții din bucătărie rapid și ușor. Ingredientul miraculos este chiar în bucătăria ta

Îndepărtarea petelor de grăsime încăpățânate de pe pereți este o sarcină neplăcută și dificilă. Însă orice gospodină trebuie să știe cum să îndepărteze grăsimea de pe pereți. Există multe soluții de curățare diferite pentru a scăpa de grăsimea urât mirositoare și urâtă, așa că nu este greu să înveți cum să scoți grăsimea de pe pereți.

Mai mult ca sigur, probabil că aveți deja la îndemână consumabilele de care aveți nevoie. În acest ghid, vă vom învăța cele mai bune metode, sfaturi și trucuri pentru a curăța grăsimea de pe pereți.

 

Cum să scapi de grăsimea de pe pereții bucătăriei

 

Atunci când gătim cu grăsime în bucătărie, aceasta face ca mâncarea să aibă un gust delicios, iar oalele și tigăile noastre să fie ușor de curățat. Cu toate acestea, adesea se poate împrăștia pe blaturi, dulapuri și pereți în timpul procesului, făcând o mizerie lipicioasă și neplăcută!

Când vă gândiți cum să curățați grăsimea de pe pereții bucătăriei, este esențial să vă gândiți la lucrurile care sunt un eliminator eficient de grăsime. Săpunul de vase este un exemplu câștigător, bineînțeles, și probabil cea mai ușoară metodă de folosit.

 

2. Cum să eli... (sidekix-media--iqydcr4epe-unsplash.jpg)

 

1. Curățarea grăsimii de gătit de pe pereți cu detergent de vase

 

Săpunul de vase a fost întotdeauna un degresant excelent și o metodă sigură de a scoate grăsimea de gătit de pe pereți și de pe tot felul de lucruri. Acesta face ca îndepărtarea grăsimii de gătit de pe pereți să fie foarte ușoară și este și un excelent detergent de zi cu zi.

 

Ce vă trebuie pentru îndepărtarea grăsimii cu detergent de vase

- 1 burete

- ¼ linguriță de săpun de vase

- 1 cană de apă caldă

 

Pentru a prepara soluția de curățare a pereților, amestecați ¼ linguriță de săpun de vase pentru fiecare cană de apă caldă. Umeziți buretele cu săpun de vase și apă caldă, așa cum ați face când curățați vasele.

Săpunul de vase va ridica și va colecta grăsimea și murdăria de gătit, în timp ce apa caldă și buretele umed le vor spăla. Vă recomandăm să clătiți blaturile cu apă curată o dată după ce ați folosit amestecul de săpun. Astfel, vă asigurați că tot săpunul și uleiul au fost spălate de pe pereți și de pe mobilă, fără a lăsa reziduuri lipicioase.

 

3. Cum să eli... (volodymyr-hryshchenko-wu9da3c4r28-unsplash.jpg)

 

2. Scapă de pereții de bucătărie unsuroși cu oțet alb

 

În timp ce săpunul de vase este, fără îndoială, una dintre cele mai bune modalități de îndepărtare a grăsimii în sine, petele de grăsime sunt o altă poveste. Dacă vă întrebați cum să curățați pereții de bucătărie unsuroși, plini de pete și reziduuri încăpățânate, o soluție de oțet și apă ar trebui să rezolve problema. Oțetul este excelent și pentru curățarea petelor de mucegai din baie sau chiuvetă!

 

Rețetă de curățare a pereților de bucătărie cu oțet alb

- 1 cană de oțet alb

- 1 cană de apă caldă

 

Pentru această rețetă, combinați părți egale de oțet alb și apă caldă. Trebuie să aveți o sticlă cu pulverizator la îndemână pentru a aplica soluția pe pereți, dar nu este necesară. Aplicați amestecul de oțet și apă pe stropii de grăsime, lăsați-l să își facă treaba timp de câteva minute, apoi ștergeți-l cu un prosop curat.

Dacă sunteți în căutarea unei puteri de curățare suplimentare, încercați să frecați petele de grăsime cu o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă, înainte de a pulveriza cu oțet. Bicarbonatul de sodiu va reacționa cu oțetul, iar combinația va ajuta la îndepărtarea petei de grăsime. Oțetul funcționează bine și pentru a îndepărta rugina de pe beton.

 

4. Cum să eli... (andrea-davis-wj6ozncazs4-unsplash.jpg)

 

3. Eliminați grăsimea de pe pereți cu TSP

 

TSP, sau fosfatul trisodic, este o soluție de curățare intensă folosită de mulți profesioniști în domeniul curățeniei pentru a îndepărta petele și defectele de pe tot felul de suprafețe.

 

Fosfat trisodic Cleaner Degresant de perete

- Mănuși

- TSP

- Apă

 

Atunci când curățați un perete cu TSP, trebuie să știți că acest produs este destul de puternic. Ca și în cazul utilizării oricăror substanțe chimice dure, trebuie folosit întotdeauna cu atenție, într-o cameră cu un geam deschis și cu mănuși pe mâini pentru a le proteja.

Atunci când utilizați acest produs, amestecați-l întotdeauna cu apă, în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Deoarece TSP vine adesea în vrac, este posibil să aveți nevoie de un galon de apă sau mai mult. TSP poate fi găsit în mod obișnuit la magazinele de bricolaj.

Deși TSP este un detergent incontestabil de puternic, fiți foarte atenți atunci când îl folosiți pentru a îndepărta petele de pe pereții vopsiți, deoarece poate îndepărta și luciul vopselei. Asigurați-vă că îl diluați cu atenție sau că îl aplicați cu moderație pe pereți ca degresant.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel