Cum să atragi bunăstarea și fericirea în casă? Aceste principii Feng Shui îți vin în ajutor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să atragi bunăstarea și fericirea în casă. Aceste principii Feng Shui îți vin în ajutor. Sursa foto: freepik.com
Cum să atragi bunăstarea și fericirea în casă. Aceste principii Feng Shui îți vin în ajutor. Sursa foto: freepik.com

Cu toții ne dorim o casă în care să ne simțim bine și să avem momente de fericire. Ei bine, toate acestea sunt posibile datorită artei străvechi Feng Shui. Cum să faci ordine în casă atrăgând bunăstarea și fericirea?

Feng Shui este o artă chineză veche, utilă pentru armonizarea energiei casei. Prin aranjarea corectă a obiectelor, se urmărește îmbunătățirea sănătății, prosperității și bunăstării oamenilor care locuiesc acolo. Această practică se bazează pe filozofia taoistă chineză antică.

Potrivit Feng Shui, energia curge prin spații și obiecte și poate influența viața oamenilor, făcându-i mai mult sau mai puțin fericiți.

Două forțe complementare și opuse sunt mereu prezente: Yin și Yang. Yin reprezintă frigul și întunericul, în timp ce Yang reprezintă căldura, lumina și activitatea. Un mediu echilibrat ar trebui să aibă o combinație corectă a acestor două energii.

Feng Shui ia în considerare locația și aranjarea obiectelor din casă. De exemplu, orientarea ușilor și ferestrelor, poziția patului, aranjarea mobilierului și utilizarea oglinzilor pot afecta energia dintr-o cameră.

 

Ce să faci pentru a-ți armoniza casa?

 

Un prim pas pentru a-ți face casa mai armonioasă este să o pui în ordine. Ordinea te ajută să trăiești mai liniștit și să elimini stresul. Poți elimina acele obiecte care îți dau senzații negative și le poți pune în valoare pe cele care insuflă empatie.

Un exemplu de aplicare a Feng Shui este aranjarea patului astfel încât capul să fie orientat spre o direcție favorabilă. Una dintre direcțiile considerate de bun augur potrivit Feng Shui este Estul sau Nordul. Acest lucru ar trebui să îmbunătățească odihna și somnul pentru persoanele care folosesc patul în această orientare.

 

Utilizarea apei și a plantelor

 

Un alt exemplu ar fi folosirea plantelor sau a fântânilor cu apă în anumite zone ale casei pentru a atrage energie pozitivă și pentru a îmbunătăți fluxul de energie. De fapt, apa este considerată un element care atrage norocul. Prezența plantelor și a apei îți permite să introduci elemente care te apropie de natură.

 

Cum să așezi oglinzile în casă?

 

Potrivit Feng Shui, oglinzile sunt considerate instrumente puternice pentru direcționarea și reflectarea energiei într-un spațiu. Sunt folosite pentru a îmbunătăți fluxul de energie și pentru a crea o atmosferă armonioasă. Cu toate acestea, este esențial să le poziționezi  corect pentru a evita acumularea energiei negative sau perturbarea echilibrului energetic.

Printre regulile de urmat este aceea de a evita amplasarea oglinzilor astfel încât acestea să reflecte obiecte negative, precum ușa băii, a toaletele sau colțurile ascuțite. Acest lucru  reflectă energia negativă înapoi în casă.

Poți amplifica energiile pozitive cu ajutorul oglinzilor. De exemplu, pune o oglindă în fața unei ferestre, deoarece va reflecta lumina naturală și va crea o senzație de spațialitate. De asemenea, pot reflecta imagini plăcute, precum un tablou frumos, obiecte cu valoare artistică sau sentimentală. Acest lucru ajută la creșterea energiei pozitive din casă.

 

Unde să așezi oglinda în dormitor?

 

Evită să plasezi oglinzi mari direct în fața patului. Potrivit Feng Shui, acest lucru ar putea provoca insomnie sau instabilitate emoțională. Cel mai bine este să plasezi oglinzile astfel încât patul să nu fie direct vizibil în ele. 

Evită să ții în casă oglinzile opace sau sparte. Acestea pot crea energie instabilă și negativă. Cel mai bine este să optezi pentru oglinzi cu suprafețe netede, clare.

Aceste mici sfaturi te vor ajuta să ai o casă mai organizată, care transmite valuri de energie pozitivă, pentru fericirea și norocul tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel