Cum puteți să vă întăriți imunitatea organismului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Pentru că a venit primăvara puteți căuta în piețe două plante care nu  ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Este vorba despre năsturel si măcrișul de baltă, amândouă constituie o sursă bogată de vitamine A, C și E.

Pentru cei care nu se pot lăsa de fumat, pot să prevină afecțini pulmonare grave prin consumarea a 50 gr de năsturel sau de măcriș de baltă, la fiecare dintre cele trei mese zilnice. Testele au arătat că în năsturel exista o substanță – fenetil izotiocianat - substanță care poate să neutralizeze nicotina. Această  substanță denumită și gluconasturtin este eliberată din năsturel atunci când este tăiat sau măcinat.

Deci, mâncați mult măcriș de baltă în salate la care adăugați frunze de năsturel și  veți întări imunitatea organismului dar ține și greutatea sub control fiind sărac ăn calorii.

De asemenea, măcrișul de baltă este o sursă bogată de iod, important pentru funcționarea normală a glandei titoidei.

Năsturelul este recomandat de US Department of Healh Human Services (Departamentul pentru Servicii de Sănătate și Umane din SUA) ca adjuvant pentru scăderea riscului multor afecțiuni cronice.

Foto- afaceri ardelene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel