EXCLUSIV  „Cum investim în România”, workshop pentru diaspora. Claudia Puiu Barraud, președinta Centrului Franco-Român: „Un început spre acea REVENIRE”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Cum investim în România”, workshop pentru diaspora. Claudia Puiu Barraud, președinta Centrului Franco-Român „Au rămas fonduri neconsumate. Un început spre acea REVENIRE”
„Cum investim în România”, workshop pentru diaspora. Claudia Puiu Barraud, președinta Centrului Franco-Român „Au rămas fonduri neconsumate. Un început spre acea REVENIRE”

Un workshop special pentru diaspora, intitulat „Cum investim în România”, va fi organizat în data de 27 aprilie, începând cu ora 14:00 (ora României) online.

Claudia Puiu Barraud, jurist și consilier pentru politici și strategii publice, președinta Centrului Franco-Român de cooperare economică și culturală Bordeaux din Franța, a vorbit cu StiriDiaspora.ro și a oferit mai multe detalii despre acest workshop, în care sunt așteptați cât mai mulți diasporeni pentru a li se răspunde la întrebări și pentru a cunoaște detaliile despre fondurile pe care le pot accesa ca să investească în România. 

„În ultima discuție pe care am avut-o cu specialiștii din cadrul Ministerului Turismului și Antreprenoriatului au spus că acele fonduri destinate diasporei nu au fost bine promovate și diaspora nu a fost la curent. Au fost accesate, doar că dacă cererea era mai mare puteau fi mărite sumele alocate. Adică fondurile se pot suplimenta, dar nu există cerere. Scopul nostru prin acest workshop este să răspundem unei nevoi a diasporei de a investi în România. Nu neapărat o revenire definitivă, dar este un început spre acea revenire”, a precizat, pentru StiriDiaspora.ro, Claudia Puiu Barraud. 

Claudia Puiu Barraud, președinta Centrului Franco-Român, despre importanța limbii române printre copiii din diaspora: „Au nevoie de țara lor și de limba lor!”

 

Fonduri special pentru diaspora de care nu s-a știut suficient

 

Fondurile pentru românii din diaspora pot fi accesate prin mai multe mecanisme, însă ele au rămas necunoscute întrucât nu s-au promovat cum ar fi trebuit. Astfel, prin acest workshop, românii din diaspora pot pune întrebări, pot veni cu nelămuririle, iar specialiștii, chiar cei care au făcut măsurile de acordare, le vor răspunde și le vor oferi toate detaliile necesare. 

„Noi lucrăm în continuare prin cele 22 de asociații partenere în acest proiect și majoritatea interesului este în domeniul IT, medical liberal privat, educație, construcții și predomină turismul, mai ales agroturismul. De asemenea, în educație este un interes extraordinar, se interesează oamenii cum să facă educație altfel în România.

Este un pachet care se poate combina cu mai multe mecanisme de finanțare și este destinat acestor intenții de investiții în România. Au fost fonduri special pentru diaspora de care nu s-a știut, eu de exemplu am aflat accidental abia acum. Au rămas neconsumate. Toate întrebările și toate informațiile le vrem transmise de la specialiști, prin acest workshop. Ei care au scris aceste măsuri și ei ne vor răspunde. De aceea nu am numit conferință, pentru ca să fie o interacțiune între audienți, participanți și invitați”, a mai explicat președinta Centrului Franco-Român de cooperare economică și culturală Bordeaux din Franța.

 

Claudia Puiu Barraud: „Devine țara noastră un El Dorado pentru străini, dar nu pentru noi”

 

Evenimentul va fi online, în data de 27 aprilie, și este pregătit de Centrul Franco-Român de cooperare economică și culturală Bordeaux din Franța împreună cu Romanian United Fund din Chicago, SUA.

„Mihai Lehene, fondator și președinte al Romanian United Fund din Chicago, aduce lumea business din America. Ei sunt mult mai curajoși”, a mai spus Claudia Puiu Barraud. „Workshopul a fost făcut din nevoia de a fortifica acest coridor. De ce investesc francezii, germanii și americanii în țara noastră și nu investim noi? Mai ales că avem avantajul de a cunoaște cultura și limba. Devine țara noastră un El Dorado pentru străini, dar nu pentru noi”

2. -imagine fara descriere- (cum-investim-in-romania--workshop-pentru-diaspora--claudia-puiu-barraud--presedinta-centrului-franco-roman-au-ramas-fonduri-neconsumate--un-inceput-spre-acea-revenire-2.jpg)

În cadrul workshopului, românii din diaspora pot adresa întrebări secretarului de stat din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului Lucian Rus, secretarului de stat în subordinea prim ministrului Roxana Mânzatu, președintelui Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL) Alexandru Potol.

Invitații speciali în cadrul workshopului sunt din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni: primarul comunei Bran Cosmin Feroiu, ministru consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercial Economică Paris Liviu Roggojinaru, șef Birou Diaspora (primăria Iași) Adina Stolerul PH.D. și președintele Grupului de Acțiune Locală Timișoara Cătălin Tiuch.

Claudia Puiu Barraud, președinta Centrului Franco-Român: „Va funcționa o adevărată școală pentru peste un milion de copii români din diaspora. Nu ne vom opri!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel