Cu un avion ultraușor, un ucrainean a intrat de patru ori într-o singură noapte în spațiul aerian al României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
avion_contrabanda_tigari
avion_contrabanda_tigari

Un avion ultraușor „Zenith” a fost capturat de ucraineni la peste 400 km distanță de granița cu România, în regiunea Cercasy, la Khlystunivka, o localitate din bazinul râului Vilșanka, la circa 50 de kilometri de fluviul Nipru, pe o pistă improvizată. Pilotul a fost reținut de ucraineni exact la întoarcerea din zborurile efectuate în nordul Bucovinei.

 

Transporturile repetate de țigări au avut loc în noaptea de 11 spre 12 septembrie. Lucrătorii detașamentului de frontieră ai regiunii Cernăuți, împreună cu militari ucraineni dintr-o altă regiune, l-au reținut pe pilotul unui avion „Zenith”, care transportase ilegal produse din tutun în România.

Oamenii legii din Ucraina, atât din regiunea Cernăuți, cât și în colaborare cu cei din Cercasy, l-au reținut pe contrabandist la sute de kilometri depărtare. Pilotul avionului ultraușor Zenith a fost prins în regiunea Cercasy, iar autoritățile i-au confiscat aparatul de zbor care, de altfel, nici nu circula conform regulilor interne specifice aviației și cu care cu care contrabandistul a încălcat granița Ucrainei cu România, tranzitând nordul țării noastre dinspre regiunea Cernăuți.

Pe data de 12 septembrie, în urma unui set de măsuri operaționale, care vizează prevenirea circulației contrabandei cu produse de tutun, pilotul avionului „Zenith” a fost reținut. Când a fost prins de autoritățile din statul vecin, contrabandistul tocmai se întorsese din nordul Bucovinei istorice, de unde a zburat în spațiul aerian al României de patru ori în noaptea de 11 – 12 septembrie pentru a transporta produse din tutun, scrie obiectivdesuceava.ro.

Toate acțiunile faptelor ilegale ale pilotului au fost documentate de grănicerii ucraineni cu ajutorul unui aparat de fotografiat termic staționar, amplasat pe o mașină Volkswagen pe care sunt folosite astfel de dispozitive de vizionare nocturnă. Investigația este în curs de desfășurare, iar acțiunile pilotului se încadrează în cele ale infracțiunii prevăzute la art. 334 din Codul penal al Ucrainei, încălcarea regulilor zborurilor internaționale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel