Ce sumă FABULOASĂ a împrumutat guvernul Dăncilă!

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul Dăncilă a împrumutat o sumă fabuloasă, bani cu care nu a construit nimic. De altfel, guvernul Dăncilă mai este numit de analiștii economici ca fiind ZERO investiții. Așadar, banii pe care generațiile următoare trebuie să-i plătească cu dobândă au fost cheltuiți doar pentru salarii și pensii.

Datoria externă totală a României a ajuns la 98,853 miliarde euro, în creștere cu 1,492 miliarde euro faţă de finalul anului trecut, a anunțat Banca Naţională a României.

La finele lui 2017, datoria externă totală a țării era de 97,361 miliarde euro.

Până în acest moment, premierul Viorica Dăncilă nu a venit în fața națiunii să explice ce a făcut cu banii împrumutați, și nici de ce suma creșete de la lună la lună. Este obligația ei ca premier al României să dea toate explicațiile - unde s-au dus banii, care este dobânda, cine va plăti împrumutul.

Datoria externă pe termen lung reprezintă 69,1% din totalul datoriei externe. Aceasta a scăzut cu 0,3% faţă de 31 decembrie 2017. Cea pe termen scurt reprezintă 30,9% din total, în creştere cu 6% față de finele anului trecut.

Datoria publică a ajuns la 34,404 miliarde euro după primele zece luni, în creştere cu 854 milioane de euro faţă de cea înregistrată la finalul anului trecut (33,550 miliarde euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel