Cu ce acte se pot prezenta românii cu domiciliul în străinătate la secţiile de votare

Andreea Cosma / 19 oct 2020, 23:22 Salveaza PDF Comentarii

Ambasada României în Republica Finlanda  a transmis un mesaj cu precizări privind actele pe care românii stabiliţi în străinătate le pot avea asupra lor la secţiile de votare din luna decembrie.

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art. 83 alin. (3) din Legea nr. 208/2015, cetățenii români cu domiciliul în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate, în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării:

- pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu;

- pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu;

- pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

Potrivit art.1 din Decizia nr 35 a Biroului Electoral Central, alegătorul care deține un act de identitate din cele enumerate mai sus, al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia.

Reamintim cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în Finlanda că au mai rămas doar trei zile pentru înregistrarea ca alegători prin corespondență, termenul-limită fiind data de 22 octombrie 2020. Votul prin corespondență este o modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus.Toate informațiile privind procedura de înscriere la votul prin corespondenţă sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următorul link:

https://www.votstrainatate.ro/.../PrezentareVotCorespondentaÎntrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro", a transmis Ambasada României în Republica Finlanda.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy