Crochete de cartofi cu șuncă fiartă. Cea mai tare rețetă: crocante la exterior, moale la interior

Crochete de cartofi cu șuncă fiartă
Crochete de cartofi cu șuncă fiartă

Crochetele de cartofi sunt un adevărat deliciu. Află din rețeta de mai jos cum să faci aceste preparat simplu, ușor și rapid. 

Crochetele de cartofi sunt o adevărată delicatesă, cu o aromă delicioasă, un exterior auriu și gustos și o umplutură moale și delicată. Sunt imbatabile ca garnitură, deoarece sunt un acompaniament excelent pentru mâncăruri din carne sau pește, dar sunt cele mai gustoase atunci când sunt folosite în rețete clasice.

Aceste crochete de cartofi au și un alt avantaj: sunt foarte ușor de preparat. Tot ce este nevoie este puțin efort și respectarea pas cu pas a rețetei.

Iată cum le poți prepara rapid și ușor cu o umplutură delicioasă de șuncă fiartă.

Ingrediente pentru 4 persoane

 

- 500 g cartofi făinoși

- 50 g parmezan ras

- 2 ouă

- 1 vârf de cuțit de nucșoară

- ulei de floarea-soarelui

- pesmet

- sare și piper după gust

- 50 grame de șuncă fiartă

Preparare: Cum să faci cele mai bune crochete de cartofi

 

Pentru a pregăti crochetele, începeți prin a spăla cartofii și a-i fierbe cu tot cu coajă în apă clocotită din abundență. De îndată ce sunt gata, se pun într-o strecurătoare și se lasă să se răcească complet.

Între timp, se taie șunca fiartă foarte mărunt.

După ce s-au răcit, se decojesc cartofii, se dau prin mașina de tocat sau se pasează cu ajutorul unei prese pentru piure de cartofi. Se transferă amestecul într-un recipient mare și se adaugă puțin pesmet, parmezan ras, un praf de sare și piper, un vârf de nucșoară și un ou.

Se frământă bine amestecul cu mâinile.

Se ia o lingură generoasă din amestecul de cartofi, se zdrobește ușor cu mâinile și se pune în centru puțină șuncă fiartă.

În final, "închidem" totul formând o crochetă. Procedăm în același mod cu restul cartofilor până obținem cantitatea dorită de crochete de cartofi.

Într-un vas, se bate un ou cu un praf de sare și piper, iar în alt vas punem niște pesmet.

Se înmoaie crochetele în ou și imediat se tăvălesc în pesmet, apăsând puțin cu mâna pentru ca învelișul să se lipească bine.

Încingeți bine uleiul și prăjiți crochetele până când cestea devin aurii. Când sunt gata, se scurg pe hârtie absorbantă.

În acest moment, crochetele de cartofi sunt gata. Tot ce trebuie să facem este să le aranjăm pe o farfurie de servit, cu puțin fenicul sălbatic ca decor, și le servim cât sunt încă fierbinți.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de crochete de cartofi, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de Batoane de Cartofi, pe care o poți descoperi aici.

------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy