Croaţia. O fată a fost ucisă în urma cutremurului. Primarul, disperat: "Este ca Hiroshima - jumătate din oraș nu mai există"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

O fată ar fi murit în urma cutremurului puternic produs marți în Croația, iar un bărbat și un băiat au fost scoși în viață dintr-o mașină peste care s-a prăbușlit o clădire.

Cutremurul puternic care a lovit marți centrul Croației a provocat daune majore caselor și altor clădiri din Petrinja. O fată a fost ucisă în cutremur, iar un bărbat și un băiat au fost scoși în viață dintr-o mașină îngropată în moloz și trimiși la un spital, potrivit Associated Press.

Centrul seismologic mediteranean european a arătat că seismul a avut magnitudinea 6,3, provocând prăbușirea acoperișurilor, fațadelor și a unor clădiri întregi.

 

"Este ca Hiroshima - jumătate din oraș nu mai există"

 

Associated Press susține, citând radioul croat HRT, că o fată a murit în cutremurul din Petrinja.

„Centrul Petrinja, așa cum a fost, nu mai există”, a arătat HRT: „O fată a murit și există răniți în interiorul clădirilor prăbușite”.

„Orașul meu a fost distrus complet”, a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima - jumătate din oraș nu mai există”.

Replică puternică a seismului în Croația. Mai multe clădiri s-au prăbușit. Zeci de oameni sub dărâmături

Premierul croat Andrej Plenkovic și alți miniștri au ajuns la Petrinja după cutremur.

 

O fată a murit

 

De asemenea, canalul regional de televiziune N1 a spus că o clădire s-a prăbușit pe o mașină, iar imaginile arătau pompieri care încercau să îndepărteze resturile pentru a ajunge la mașina îngropată. Un bărbat și un băiețel au fost în cele din urmă salvați din mașină și transportați la spital.

Seismologul croat Kresimir Kuk a descris cutremurul ca fiind „extrem de puternic”. El i-a avertizat pe oameni să se ferească de clădirile vechi și să se mute în zonele mai noi ale orașului.

În capitală, oamenii au fugit pe străzi și în parcuri de teamă. Mulți ar fi părăsit Zagrebul, ignorând interdicția de călătorie impusă din cauza focarului de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel