Cristian Diaconescu: "Dragnea a copiat IDEEA asta de la ERDOGAN. Turcia e în RECESIUNE acum"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Cristian Diaconescu, a comentat ideea aprozarelor româneşti şi a făcut o paralelă cu situaţia economică a Turciei. Diaconescu a analizat şi mesajul transmis de Frans Timmermans la Bucureşti, care arată de fapt adevărata părere a oficialilor de la Bruxelles despre politicienii români.

"Apropo de aprozare, o chestiune interesantă aflată de la domnul amiral Ciţac. Problema cu aprozarele este copiată de la domnul Erdogan care de două săptămâni vinde legume prin primării. Le pune în pungi pe care scrie "Turcia va învinge inflaţia". Atenţie, Turcia este în recesiune", a precizat Cristian Diaconescu la Realitatea TV.

Fostul ministru al Justiţiei a făcut şi analiza afirmaţiilor lui Frans Timmermans care a declarat că intrarea României în Uniunea Europeană ar fi fost de neimaginat în trecut.

"În legătură cu ce a spus domnul Timmermans public, două lucuri aş vrea să subliniez. În primul rând, când spunea "dacă acum 30 de ani mi se spunea că ROmânia va deveni membru al Uniunii Europene, l-aş fi trimis la spitalul de nebuni". Dincolo de expresivitatea palstică a acestei afirmaţii, vă rog să înţelegeţi care era nivelul de reticenţă şi de suspiciune al liderilor europeni în legătură cu România. Deci ce baraj trebuia dărâmatîn acel moment de preconcepţii, de suspiciuni, de neîncredere în legătură cu România. (...) Dacă a simţit nevoia să facă această referinţă la Bucureşti, Timmermans a exprimat o anumită atitudine la nivel european la care, sigur, putem răspunde prin ţâfne, pe aroganţe, treaba noastră. Dar fiecare să îţi asume ţâfnele şi aroganţele cu partenerii pe costuri proprii, nu pe costul ţării", a mai declarat Cristian Diaconescu la Realitatea TV.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel