Crime Caracal. Fifor: " Orice vulnerabilitate a legislaţiei în vigoare trebuie corectată"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Mihai Fifor, secretarul general al PSD, afirmă, vineri, că orice eroare de procedură constatată în urma anchetei MAI la Caracal, unde autorităţile au încercat să intervină în cazul fetei ucise, va fi sancţionată "drastic", iar orice vulnerabilitate a legislaţiei în vigoare "trebuie corectată".

"Crima de la Caracal este o tragedie greu de pus în cuvinte. Este un caz şocant, o dramă care a zguduit o ţară întreagă. Sunt alături de rudele îndurerate şi le transmit întreaga mea compasiune. Este obligatoriu să fie elucidat de urgenţă acest caz, iar cei care au greşit să plătească. Ministrul Afacerilor Interne va coordona direct ancheta la faţa locului, iar în cadrul şedinţei CSAT de marţi este obligatoriu să fie analizată şi responsabilitatea STS în acest caz. Orice eroare de procedură rezultată în urma anchetei va fi sancţionată drastic, iar orice vulnerabilitate a legislaţiei în vigoare trebuie corectată", a scris, vineri, pe Facebook, secretarul general şi purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor.

Viorica Dăncilă a declarat, despre cazul fetei care a fost ucisă în Olt, că ministrul Afacerilor Interne Nicolae Moga se va deplasa la Caracal pentru a avea concluziile anchetei cât mai rapid posibil. Aceasta a spus că vor fi luate măsuri "foarte ferme" în ceea ce priveşte intervenţia autorităţilor.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Şeful Poliţiei Române a aunţat că poliţiştii de la Caracal au aşteptat ordinul procurorului, care era şeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenţii puteau interveni în orice moment, odată ce ştiau locaţia. „Poliţia şi cu Parchetul, care erau ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineaţa", a afirmat Buda, la Antena 3.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel