Crimă oribilă în Spania: Vasile l-a ucis pe partenerul fostei sale soții, iar pe ea a rănit-o grav, sub ochii propriei sale fiice

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa: ABC.es / Manuel Moreno
Sursa: ABC.es / Manuel Moreno

Șoc în orașul spaniol Gálvez, după uciderea unui vecin foarte iubit, în vârstă de 77 de ani. Partenera sa, o româncă în vârstă de 35 de ani, este în stare gravă după ce a fost atacată de Vasile, bărbatul arestat la Menasalbas. Acesta este fostul soț al româncei. Crima s-a petrecut chiar sub ochii fetiței de trei ani pe care cei doi români o au împreună.

O tricicletă așteaptă ca proprietara ei, o fetiță de 3 ani, să se întoarcă pentru a o ridica și a o rostogoli din nou prin Gálvez, un oraș de 3.000 de locuitori din regiunea Montes de Toledo. Jucăria a rămas nemișcată pe balconul etajului 1 B al unui bloc de patru etaje situat pe strada Miguel de Cervantes.

Între pereții acelui apartament, Jesús Bejarano Sánchez, în vârstă de 77 de ani, a fost ucis, duminică seara, iar partenera sa, o româncă de 35 de ani, a fost rănită. Vasile, fostul ei partener, a fost apoi arestat de Garda Civilă la Menasalbas, la 8 kilometri distanță, la o fermă unde locuia împreună cu alte persoane.

Crimă oribilă în Spania

 

El a fost prins cu puțin înainte de ora unu dimineața, la doar trei ore după crimă și după ce și-a atacat fosta parteneră. Bărbatul arestat i-ar fi atacat cu un cuțit. Acest lucru a fost explicat pentru Europa Press de surse din cadrul Delegației Guvernului, care au confirmat că arestarea presupusului autor al acestor fapte a avut loc luni, în jurul orei 00.45, iar unitatea de poliție judiciară a Gărzii Civile a deschis o anchetă. 

Vasile încălcase un ordin de restricție împotriva femeii, pe care o agresase și în alte ocazii. "Crima aceasta era previzibilă", spun unii dintre vecinii săi, pentru ABC.es.

Românul fusese deja în închisoare pentru că a maltratat-o pe femeie pe când aceasta era partenera lui. Concret, presupusul asasin avea numeroase condamnări anterioare pentru violență de gen și a fost eliberat din închisoare între sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie a acestui an, potrivit purtătoarei de cuvânt a Guvernului din Castilla-La Mancha, Blanca Fernández. Ea a confirmat că femeia, care se afla internată la Spitalul Universitar din Toledo cu un prognostic rezervat, a fost externată din spital după ce a fost operată de mai multe plăgi înjunghiate.

 

Vasile l-a ucis pe partenerul fostei sale soții

 

Jesús era cunoscut sub porecla "Clotilde". Vecinii îl descriu ca fiind foarte inteligent, o persoană bună și muncitoare. A fost constructor până la pensionare. El s-a despărțit de mama copiilor săi și avea acum o relație cu partenera sa, mama unei fetițe de 3 ani. Fetița se afla în casă când a avut loc crima, după ora 21.30. Micuța este în prezent îngrijită de o rudă, iar serviciile sociale ale Junta de Comunidades nu au fost nevoite să intervină.

Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de crimă femeia părăsise apartamentul vecinilor care locuiesc chiar dedesubt. Ca și în alte ocazii, ea își făcuse unghiile acolo în timp ce copilul era cu Jesús în apartamentul lor. Apoi, locatarii au auzit zgomote, cum ar fi zgomotul produs de mobila care se mișcă atunci când este târâtă, precum și lovituri și gemete. De asemenea, au auzit un zgomot, ca și cum s-ar fi închis o ușă. Și apoi tăcere.

Româncă în stare gravă, după ce a fost atacată sub privirile fiicei sale

 

Unul dintre vecinii cuplului povestește că bărbatul a suferit cel puțin două agresiuni din partea românului care este acuzat că i-a luat viața. Unul a avut loc la o fermă pe care Jesús o avea la periferie, la doi kilometri de Gálvez, iar celălalt la domiciliul său. "De data aceasta a fost a treia oară și l-a ucis“.

Alte persoane care doresc să rămână anonime îi susțin cuvintele. "În sat se aștepta să se întâmple o crimă, se vedea că se va întâmpla și toată lumea era în alertă, dar nimeni nu-și poate explica cum a scăpat acel om!“ El se referă la Vasile, bărbatul arestat ca presupus autor al crimei.

Municipalitatea Gálvez a decretat trei zile de doliu oficial și va face publică o declarație de condamnare a asasinatului lui Jesús 'Clotilde'. Este același consiliu pentru care lucrează și românca rănită de Vasile.


[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel