Crimă misterioasă în Elveția. Un tânăr român și un neamț, arestați după ce cadavrul unui sexagenar a fost găsit într-o cameră

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 24 de ani și un neamț de 23 de ani sunt în arest, după ce cadavrul unui elvețian de 60 de ani  fost găsit mort în camera unui han în care locuiau cu toții. Crima s-ar fi petrecut în luna septembrie, dar mai multe detalii au ieșit la iveală abia acum.

Felix Zehnder este cel care administrează Gasthof Adler din Birmenstorf AG. El pregătea prânzul pentru oaspeții săi, când un angajat vine la el în bucătărie și îi spune: "Șefu', domnul din camera 10 a murit!". Mai târziu se află că este vorba de o crimă.

Potrivit detaliilor publicate vinerea trecută de procuratura din Argovia, cadavrul unui elvețian (60 de ani) a fost găsit la 16 septembrie într-o cameră de hotel din zona Baden AG. Ancheta medicului legist a indicat o crimă violentă. Doi suspecți, un român de 24 de ani și un german de 23 de ani, sunt în arest. Publicul nu a putut fi informat decât acum, pentru a nu periclita probele.

Hanul în care s-a petrecut crima este condus de Felix Zehnder (62 de ani) din 1989. Își amintește cu groază de momentul în care corpul oaspetelui său a fost găsit la etajul al doilea. "Era pe cale să înceapă curățenia săptămânală a camerelor de oaspeți", spune el. Deodată, puțin după ora 10, un angajat a venit la el: "Șefu', domnul din camera 10 a murit!". S-a dus acolo imediat. "Atunci l-am văzut întins pe podea", spune Zehnder. "Capul lui era deja închis la culoare din cauza descompunerii". Nu a căutat mult timp, spune el. "Am închis ușa și am alertat poliția".

Crimă misterioasă în Elveția

 

Conform informațiilor Blick, Fabio T.* este cel ucis. "Locuia aici de aproximativ cinci ani", spune Zehnder. Camera îi fusese plătită de o instituție socială. "Nu am avut prea multe contacte cu el. Venea doar din când în când să bea o cafea sau să cumpere țigări". Apoi, Fabio pleca adesea cu autobuzul.

Noaptea, însă, el devenise din când în când gălăgios. "Poate pentru că se afla sub anumite influențe", spune Zehnder. I-a deranjat asta pe român și pe neamț? "Nu știu". Știe doar că românul muncea și avea o cameră în han de la începutul anului, iar neamțul de vreo trei ani.

De ce nu a fost observat mai devreme decesul? "T. fusese plecat o săptămână întreagă înainte. De aceea nu am observat-o", spune Zehnder. În plus, el spusese recent că vrea să se curețe. Și: La etajele superioare există întotdeauna diverse mirosuri. "Dar în acea zi de vineri a fost mai extremă".

2. -imagine fara descriere- (han-elvetia.PNG)

Românul arestat locuia la han de la începutul anului

 

Când a fost găsit cadavrul, suspecții dispăruseră și nu se aflau la fața locului. "S-au întors câteva zile mai târziu", spune Zehnder. Atunci au fost arestați. El nu știe dacă au mărturisit. Dar: "Nu au fost niciodată violenți cu mine".

Ultima dată când l-a văzut pe T. a fost sâmbăta precedentă, spune Zehnder. Vederea cadavrului nu a fost ușoară pentru el și pentru angajatul său. A fost păcat că nu au observat-o mai devreme, spune el. "Dar nu ar mai fi avut nicio influență asupra morții sale".

Parchetul a publicat doar că victima și cei doi suspecți se cunoșteau și că cercetările privind desfășurarea exactă a evenimentelor sunt încă în curs de desfășurare.

Momentan, celor doi suspecți li se aplică prezumția de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel