Crește numărul de ucraineni care intră în România 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Marți, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 87.005 de persoane, dintre care 11.286 de cetăţeni ucraineni, în creștere cu 5,1% faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.366 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 15,9%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.095 cetăţeni ucraineni, scădere cu 0,1%, informează Poliția de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 21.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.272.999 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.307.528 ucraineni.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, potrivit comunicatului de presă.

Luni au intrat în România 96.895 de persoane, dintre care 10.732 de cetăţeni ucraineni, în creștere cu 16,2% faţă de ziua precedentă.

Ziua mondială a refugiatului, pe 20 iunie. Celebrul Ben Stiller a vizitat Kievul și s-a întâlnit cu Zelenski

 

"Căutarea siguranţei este un drept şi el trebuie respectat pentru fiecare persoană", a declarat actorul american Ben Stiller în timpul unei vizite întreprinse în Polonia şi Ucraina, unde starul hollywoodian s-a întâlnit cu mai multe persoane afectate de războiul declanşat de Rusia, informează DPA.

Actorul american, în vârstă de 56 de ani, a ajuns în Polonia sâmbătă şi a fost fotografiat în oraşul Rzeszow din sud-estul ţării, în apropiere de graniţa cu Ucraina, în timp ce stătea de vorbă cu angajaţii unui depozit în care sunt stocate ajutoare pentru refugiaţi.

Ben Stiller, care este de mai mulţi ani ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), a vizitat apoi Ucraina luni, când pe plan internaţional este marcată Ziua Mondială a Refugiatului.

Într-o înregistrare video publicată pe contul lui de Instagram, starul american a spus: "Salut, eu sunt Ben Stiller şi mă aflu acum în Ucraina. Mă întâlnesc cu oameni care au avut de suferit din cauza războiului şi ascult poveştile lor despre felul în care războiul le-a schimbat vieţile".

"Războiul şi violenţa sunt devastatoare pentru oamenii din lumea întreagă. Nimeni nu alege să îşi părăsească propriile locuinţe. Căutarea siguranţei este un drept şi el trebuie respectat pentru fiecare persoană", a adăugat Ben Stiller.

De la izbucnirea războiului din Ucraina în luna februarie, milioane de ucraineni s-au refugiat în Polonia.

Pe 18 iunie, Ben Stiller s-a întâlnit cu o refugiată ucraineană, Marina, care a fugit din oraşul Harkov alături de cei trei copii ai ei, în urmă cu două luni.

Ben Stiller a început să colaboreze cu UNHCR în 2016 şi de atunci a călătorit în diverse regiuni ale lumii alături de reprezentanţi ai acestei agenţii pentru a se întâlni cu refugiaţi în Germania, Iordania, Guatemala şi Liban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel