Credit Suisse și-a vândut participația deținută la Allfunds

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Credit Suisse, a doua cea mai mare instituție bancară din Elveția, a anunțat că și-a vândut participația pe care o deținea la platforma Allfunds, ca măsură de revizuire strategică, menită să revigoreze activele aflate în dificultate.

Prin vânzarea pachetul de 8,6% pe care Credit Suisse îl deținea din Grupul Allfunds, listat la Euronext, a primit 334 milioane euro. În 2019, Credit Suisse a achiziționat pachetul de acțiuni la Allfunds, făcând fuziunea între InvestLab și fintech cu scopul de a crea o platformă de distribuție a fondurilor digitale de 500 de miliarde de euro.

Problemele băncii au început tot din acea perioadă, chestiuni juridice și pierderile uriașe de pe piață ținându-se lanț. În urma unui proces care a durat ani de zile, o instanță din Statele Unite a dat câștig de cauză băncii, după ce a fost acuzată de fixarea prețurilor pe piețele valutare, juriul găsind nefondate suspiciunile de stabilire a prețurilor pieței între 2007 și 2013.

Credit Suisse a anunțat că-și va lansa pe 27 octombrie noua strategie. Așteptările sunt mari, printre măsuri se numără și vânzarea hotelului Savoy din Zurich, scopul noului CEO al Credit Suisse fiind de a închide un deficit de 4,5 miliarde de franci elvețieni.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel