Credit Suisse, sancționată pentru corupție și spionaj

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19
O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că ar putea contracta COVID-19

Autoritățile din SUA și Marea Britanie au decis că banca Credit Suisse va trebui să plătească o amendă de 439 de milioane de franci pentru rolul pe care l-a avut într-un scandal de corupție din Mozambic. Acuzațiile aduse băncii elvețiene sunt de luare de mită și fraudă.

Banca Credit Suisse va plăti o amendă penală de 175 de milioane de dolari Departamentului de Justiție al Statelor Unite, una de 99 de milioane de dolari Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb a Statelor Unite și 200 de milioane de dolari autorităților britanice, și va ierta Mozambicul de datoria de 200 de milioane de dolari, anunță swissinfo.ch.

Cazul se referă la aproape 1 miliard de dolari în obligațiuni și la un împrumut sindicalizat cu care Credit Suisse a contribuit, între 2013 și 2016, la finanțarea industriei de pescuit a tonului deținută de stat și la dezvoltarea siguranței maritime în Mozambic

O mare parte din veniturile din așa-numitele „obligațiuni de ton” au fost deturnate prin mită către bancherii Credit Suisse și oficiali din Mozambic, Credit Suisse angajându-se în fraude împotriva investitorilor, încălcând legile SUA anti-mită.

După anunțarea verdictului banca a spus că este „mulțumită de finalizarea procedurilor”. Banca se confruntă în continuare cu un proces civil în cazul Mozambic, introdus de creditori, la Londra, unde Înalta Curte a Angliei a programat începerea procesului pentru octombrie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel