Credit Suisse, majorare de capital de 4 miliarde de franci

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Luna trecută, Credit Suisse anunța o restructurare majoră, peste 9.000 de locuri de muncă, și vânzarea unor operațiuni bancare de investiții. De asemenea, pentru a-și consolida baza de capital, banca anunța că are nevoie de încă 4 miliarde de franci. Acționarii Credit Suisse au aprobat o majorare de capital de 4 miliarde de franci pe fondul unui exod pe scară largă a activelor clienților dar și a unei pierderi trimestriale estimate de 1,5 miliarde de franci, anunță swissinfo.ch.

Săptămâna aceasta, Adunare Generală extraordinară a aprobat emiterea de noi acțiuni în schimbul injecției de numerar pentru îmbunătățirea solvabilității băncii. Astfel fondurile vor proveni în mare parte de la Banca Națională a Arabiei Saudite care a fost de acord să contribuie cu 1,5 miliarde de franci pentru o participație de 9,9% la bancă.

Înainte de AGA, Credit Suisse publicase o actualizare a pieței care estima o pierdere înainte de impozitare de 1,5 miliarde franci elvețieni pentru trimestrul al patrulea, adăugându-se la o pierdere de 4 miliarde franci elvețieni, în trimestrul precedent. Banca a mai dezvăluit că clienții au retras 6% din activele administrate în întregul grup la sfârșitul lunii septembrie, în timp ce clienții bogați și-au retras 10% din activele de la unitatea de top de gestionare a averii băncii.

Credit Suisse se confruntă de ceva vreme cu mai multe probleme: pierderi de afaceri la scară largă, dispute juridice dăunătoare dar și plecarea forțată a unui fost director executiv și președinte. Majorarea de capital este criticată pentru că ar dilua valoarea acțiunilor și ar expune banca la influența regimurilor autocratice. Președintele băncii, Axel Lehmann, a respins această ultimă plângere, afirmând că acționarii individuali nu vor interveni în politicile băncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel