Coronavirus Suedia: „Semnale îngrijorătoare” privind creșterea numărului de noi cazuri, avertizează premierul Stefan Lofven

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Situația privind pandemia se înrăutățește în Europa și există semnale îngrijorătoare că numărul de noi cazuri crește și în Suedia, a declarat joi premierul Suedez, Stefan Lofven, adăugând că suedezii au devenit prea relaxați în ceea ce privește restricțiile, relatează Reuters.

„Precauția care a existat în primăvară a fost înlocuită din ce în ce mai mult de îmbrățișări, petreceri, călătorit cu autobuzul la ore de vârf și o viață cotidiană care pentru mulți pare să fi revenit la normal”, a declarat Lofven în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom fi recunoscători pentru ceea ce facem bine acum. Vom suferi mai târziu pentru ceea ce facem greșit acum”, a adăugat Lofven.

Acesta i-a îndemnat pe suedezi să urmeze recomandările privind distanțarea fizică și respectarea regulilor de igienă, afirmând că guvernul este pregătit să introducă noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului dacă va fi necesar.

Numărul de noi cazuri înregistrate în Suedia este încă relativ scăzut comparativ cu restul Europei, doar 320 fiind raportate miercuri, dar Lofven afirmă că există semnale îngrijorătoare.

„În Suedia situația este mai stabilă prin comparație [cu alte țări europene] dar vedem de asemenea semnale că numărul de infecții crește în anumite părți ale țării”, a mai declarat prim-ministrul suedez, potrivit HotNews.ro.

Suedia, care a avut o abordare relaxată privind instaurarea măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului, a înregistrat aproape 5.900 de decese de la izbucnirea pandemiei, mult mai multe pe cap de locuitor decât vecinii nordici dar mai scăzut decât țări ca Spania sau Italia care au implementat carantine stricte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel