Coronavirus se extinde în Europa. Primul caz confirmat în Belgia

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Belgia a anunțat că o persoană repatriată de la Wuhan este infectată cu noul coronavirus, fiind primul caz de infecție cu noul virus depistat în această țară, relatează site-ul agenției Associated Press.

Ministerul Sănătății de la Bruxelles a confirmat că pacientul este în stare bună și nu prezintă simptome ale bolii. Pacientul este unul dintre ce 9 belgieni repatriați în cursul weekendului de la Wuhan, China, focarul inițial al epidemiei.

Persoana infectată a fost internată într-un spital pentru îngrijiri speciale, în timp ce restul belgienilor repatriați sunt ținuți sub observație.

Până în acest moment, noul virus a provocat la nivel global 427 de decese, dintre care 425 în China continentală și câte un deces în Hong Kong și Filipine. Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a depășit 20.000 în China, la care se adaugă cel puțin 151 de cazuri confirmate în 23 de alte țări și regiuni de pe glob.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat epidemia de coronavirus o urgență la nivel global. Experții avertizează că există încă multe necunoscute în legătură cu acest patogen, inclusiv rata mortalității și căile de transmitere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel