Coronavirus. Bisericile vor române închise şi de Paşte, anunţă Sfântul Sinod din Grecia

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Sfântul Sinod, organul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a anunţat miercuri seară că bisericile vor rămâne închise pe toată durata sărbătorilor de Paşte, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, din cauza pandemiei de COVID-19, notează AFP.

Cu mai puţin de o lună înainte de Paştele ortodox, care se sărbătoreşte anul acesta pe 19 aprilie, Sfântul Sinod a declarat că "înţelege pe deplin neliniştea Republicii Elene în această perioadă crucială".

Biserica Ortodoxă i-a invitat pe credincioşi să se roage acasă la ei şi a dat asigurări că va putea "transmite Sfânta Liturghie folosind mijloacele oferite de noile tehnologii".

Într-o ţară 90% ortodoxă şi unde biserica nu este separată de stat, guvernul grec a luat în urmă cu două săptămâni decizia dificilă de "a anula toate evenimentele religioase din biserici", cu excepţia înmormântărilor. Lăcaşurile de cult au rămas deschise doar pentru "rugăciune individuală".

Sfântul Sinod a precizat că "Biserica Ortodoxă a Greciei a donat 150.000 de euro" pentru a spijini sistemul de sănătate şi că membrii organului ecleziastic va dona fiecare o parte din salariu în acelaşi scop.

Până în prezent, Grecia a numărat 50 de decese şi 1.415 cazuri de contaminare cu coronavirusul la o populaţie de circa 11 milioane de locuitori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel