Coronavirus. Bilanţ Reuters: Peste 17.000 de morţi în SUA. Restricţiile încetinesc răspândirea virusului

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Numărul morţilor din Statele Unite puse pe seama noului coronavirus a depăşit, vineri, 17.000, conform unui bilanţ publicat de Reuters, care remarcă şi că măsurile de izolare la domiciliu luate de autorităţile de la Washington încetinesc răspândirea virusului.

Autorităţile americane au avertizat populaţia să se aştepte la un număr alarmant de decese din cauza coronavirusului în cursul acestei săptămâni, chiar dacă există dovezi că numărul de noi infecţii este în scădere în statul New York, epicentrul epidemiei din SUA.

Iar cum numeroşi americani sărbătoresc Paştele în aceste zile, expertul american în boli infecţioase, Dr. Anthony Fauci, a avertizat vineri că este încă prea devreme pentru relaxarea restricţiilor privind izolarea la domiciliu şi călătoriile.

"Nu este momentul acum să dăm înapoi", a subliniat Dr. Anthony Fauci.

În prezent, în clasamentul mondial privind numărul deceselor puse pe seama noului coronavirus, SUA se plasează pe locul doi după Italia (18.279 decese). Peste 1.900 de noi decese au fost raportate trei zile la rând, conform Reuters.

Numărul de infecţii depistate în SUA a depăşit vineri 472.000 şi au crescut într-un ritm de 30.000 - 35.000 zilnic, pe măsură ce s-au folosit din ce în ce mai multe teste. La nivel global s-au înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri, iar numărul deceselor se apropie de 100.000.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel