Coronavirus. Număr alarmant de pasageri infectaţi, la bordul navei de croazieră Diamond Princess

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto:  Singapore Cruise Society / Facebook
sursa foto: Singapore Cruise Society / Facebook

542 de oameni din cei 3.711 aflaţi la bordul navei de croazieră Diamond Princess au fost infectaţi cu coronavirus, persoanele bolnave provenind din 26 de ţări, printre care şi România, cei mai mulţi fiind din Japonia – 247, confom Ministerului Sănătății din Japonia.

24 dintre persoanele bolnave sunt în stare critică, iar cei mai mulţi bolnavi au cel puţin 50 de ani.

După Japonia, Statele Unite au cele mai multe persoane infectate - 77 de cazuri, urmate de Canada – 45 de cazuri, Filipine – 43 de cazuri, China – 41 de cazuri (17 din Hong Kong), Australia – 37 de cazuri, Marea Britanie – 8 cazuri, India – 8 cazuri, Taiwan – 5 cazuri, Indonezia – 4 cazuri, Israel – 3 cazuri, Franţa – 3 cazuri, România – 2 cazuri, Argentina – 2 cazuri, Ucraina – 2 cazuri, Thailanda – 2 cazuri, Germania – 2 cazuri, Italia – 2 cazuri, Malaezia – 2 cazuri, precum și Noua Zeelandă, Portugalia, Macedonia, Chile, Columbia, Rusia și Kârgâzstan cu cîte un caz.

Primii 500 de pacienţi care nu prezentau semen ale bolii au fost debarcaţi miercuri de la bordul navei Diamond Princess. În următoarele zile, alţi 2.500 de oameni vor coborî de pe navă.

Un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetățean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess. MAE mai precizează că autoritățile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

Referitor la nava Westerdam, Ministerul de Externe spune că opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, iar cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel