Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cornulete de cartofi cu cascaval poza
Cornulete de cartofi cu cascaval poza

Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos. Cornurile sărate au un aluat moale și pufos. Cartofii dau aluatului o consistență delicată. Cornurile se pastrează moi și pufoase ținute la rece într-o pungă de plastic.

Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos. Ingrediente

 

200 g cartofi,

100 g făină,

3 ouă,

3 linguri lapte

drojdie sau praf de copt,

6 linguri de cașcaval ras,

sare şi piper după gust,  

50 ml ulei vegetal

brânză sau orice fel de caşcaval pentru umplutură

 

Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos. Mod de preparare

 

Cartofii se fier, apoi se pasează și se lasă să se răcească. Drojdia o amestecăm cu zahărul și lapte călduț și o lăsăm să se activeze.

 

citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios

 

Peste cartofii pisați punem faina, ouăle bătute, sare, cașcaval și drojdia activată. Frământați un aluat moale, nelipicios.  Mai adăugam făină numai în cazul în care aluatul este foarte moale. Se lasă să crească timp de o oră într-un loc călduț și ferit de curenți de aer. 

 

citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere

 

Cornurile se pun într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt și se lasă 30 de minute ca să mai crească. Apoi le ungem cu oul bătut, se presoară semințele de mac și susan. Cornurile se coc 10 minute la 200 °C și încă vreo 20 de minute la 180 °C, până se rumenesc deasupra. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel