Corina Crețu o ATACĂ pe Viorica Dăncilă: „Nu se pot ascunde la nesfârșit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul comisar european Corina Crețu, europarlamentar Pro Romania, spune că refuzul Guvernului Dăncilă de a accesa fonduri europene devine o împotrivire cronică pe care îi este greu să o înteleagă și, în schimb, să folosești banii de la bugetul național.

„Recunosc că rămâne o enigmă pentru mine - și, sunt convinsă, pentru toți românii de bună-credință - refuzul Guvernului României de a accesa fonduri europene pentru proiectele majore, printre care și cele de infrastructură. Devine o împotrivire cronică pe care mi-e greu să o înțeleg. E total lipsit de pragmatism să refuzi utilizarea fondurilor nerambursabile care vin de la Bruxelles și, în schimb, să folosești banii de la bugetul național. E o logică pe care nu pot să mi-o explic și grav este că nici Guvernul nu oferă explicații în acest sens", a scris Corina Crețu pe Facebook.

Ea precizează că, pentru perioada 2014 - 2020, România beneficiază de fonduri structurale și de investiție în valoare de peste 30 miliarde euro, o mare parte a acestora fiind alocate rețelelor de transport și energie (un total de peste 7 miliarde euro).

„Dar gradul de absorbție a fondurilor europene de către România rămâne la puțin peste 20% - cu toate acestea, (repet!) Guvernul dorește utilizarea banilor din bugetul național. Este pur și simplu absurd!”, continuă Crețu.

„Un mare eșec este și faptul că România a folosit doar 3% din banii dedicați tinerilor (YEI - Garanția pentru Tineri), în timp ce alte țări au epuizat banii prin care se oferă bonusuri angajatorilor care apelează la tineri între 18 - 25 de ani. Sunt doar câteva exemple care demonstrează că atât timp cât există voință politică și interes real, lucrurile se pot mișca. Cei responsabili nu se pot ascunde la nesfârșit în spatele teoriilor conspirației și a discursului împotriva Uniunii Europene. E nevoie de pași concreți și urgent. Orice zi pierdută este în detrimentul României", mai scrie Corina Crețu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel