Copilul vândut în Germania pe câteva sute de lei a fost adus în țară, dar nu va fi dat familiei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Copilul ar fi fost vândut în Germania (Foto ilustrativ: Freepik)
Copilul ar fi fost vândut în Germania (Foto ilustrativ: Freepik)

Băiețelul vândut de familie în Germania a fost adus ieri în țară, însă acesta nu va ajunge înapoi la familie. 

Un băiețel în vârstă de șase ani, presupus a fi vândut pentru câteva sute de lei în Germania, a fost adus înapoi în România, într-o operațiune coordonată de un psiholog și o echipă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Această mișcare a fost inițiată în contextul procedurilor administrative pentru repatrierea minorului, în timp ce președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Rareș-Petru Achiriloaie, s-a deplasat de urgență la München pentru a discuta cu reprezentanții misiunii diplomatice și ai autorităților germane competente, conform unui comunicat de presă al Ministerului Familiei.

"Prioritatea absolută în acest moment este să ne asigurăm că acest copil este bine, că va primi întreg sprijinul și ajutorul din partea specialiștilor noștri pentru a depăși această traumă evidentă prin care a trecut. Avem încrederea că organele de anchetă vor soluționa cât mai curând acest caz, în care faptele par a fi de-a dreptul înfiorătoare și avem încredere că cei care se fac vinovați vor răspunde în justiție", a declarat președintele ANPDCA, Rareș-Petru Achiriloaie.

Cazul copilului de șase ani a devenit subiect de interes pentru ANPDCA după ce autoritățile germane au semnalat că un minor român se afla în grija unui cetățean străin. Ancheta în România, care vizează suspiciuni de trafic de minori, a fost preluată de DIICOT, la solicitarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj. În plus, ceilalți doi frați ai băiatului - o fetiță de 8 ani și un băiețel de 2 ani și 8 luni - au fost preluați de urgență de către DGASPC Gorj și sunt acum sub îngrijirea unui asistent maternal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel