Copil român de 13 ani, RĂNIT grav la nivelul feței, cu o armă de TIR găsită în pădure

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Un sportiv străin, concurent la Turul Ciclist de la Sibiu, accidentat de o maşină în afara concursului
Un sportiv străin, concurent la Turul Ciclist de la Sibiu, accidentat de o maşină în afara concursului

Un copil român, în vârstă de 13 ani, a suferit leziuni la nivelul feței după ce a tras cu o armă de tir găsită în pădure de fratele său, de 17 ani.

„La 24.05.2021, ora 20.14, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin SNUAU112, de către Ghinghiloschi Gheorghe din orașul Solca, despre faptul că fiul său Ghinghiloschi Florin în vârstă de 13 ani, s-a rănit in zona fetei folosind accidental o armă de tir cu alice. 

În urma deplasării la fața locului s-a stabilit că cele reclamate se confirmă, în sensul că în ziua de 24.05.2021, , Ghinghiloschi Corneliu, în vârstă de 17 ani (fratele victimei ), ar fi găsit în pădure o armă ce pare a fi de tir, pe care a adus-o la domiciliu pe a o arăta tatălui său. Arma a fost lăsată în curte nesupravegheată fiind folosită de către Ghinghiloschi Florin, fapt care a provocat autoaccidentarea acestuia. Urmare a descărcării armei, minorului i-au fost provocate leziuni în zona feței, fiind necesar transportul acestuia la Spitalul Județean Suceava.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul I.P.J. Suceava - S.A.E.S.P. care, în urma activităților informativ - operativ și de cercetare, a stabilit următoarele:

La 24.05.2021, în jurul orei 17.30, Ghinghiloschi Corneliu, în vârstă de 17 ani, domiciliat în orașul Solca, a identificat în pădurea de pe raza localității Solca, la o distanță de aproximativ 2 kilometri de domiciliu, o armă, cu aer comprimat, prezentând urme de degradare, pe care a transportat-o la locuința familiei sale și a depozitat-o în curte, lângă un utilaj agricol.

În jurul orei 20.00, în timp ce așeza ramele în stupii aflați în afara gospodăriei, la distanță de cca. 10 metri, a auzit țipetele fratelui său, Ghinghiloschi Florin, în vârstă de 13 ani, iar când a ajuns în curte, la o distanță de aproximativ 20 de metri de poarta de acces, lângă o trambulină, l-a observat pe acesta, care acuza dureri la nivelul feței, iar arma găsită de el cu câteva ore înainte, era la picioarele copilului.

Ulterior, a observat că fratele său prezenta o rană la nivelul nasului pe care și-a cauzat-o prin folosirea armei de tir sportiv, fiind transportat de către tatăl său, Ghinghiloschi Gheorghe, la Spitalul Județean Suceava, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După consultarea de către medicul din cadrul U.P.U și efectuarea unui computer tomograf, insa pacientul nu a fost internat întrucât rana provocată nu a fost majoră.
Arma a fost ridicată în vederea supunerii unei constatări criminalistice balistice. 

În urma prezentării situației de fapt procurorului de serviciu, acesta a opinat ca audierea persoanei vătămate Ghinghiloschi Florin să fie efectuată în ziua de 25.05.2021, din cauza stării de panică ce i-a fost provocată în urma evenimentului, dar și a îngrijirilor medicale ce s-au impus.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, „uzul de armă fără drept” și „vătămarea corporală din culpă”, anunță Poliția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel