Copiii români din Franța, cursuri gratuite de Limbă, Cultură și Civilizație Românească. Ambasada: "Grabiți-vă, ultimele locuri!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Cursuri gratuite de Limbă, Cultură și Civilizație Românească pentru copiii români din Franța
Cursuri gratuite de Limbă, Cultură și Civilizație Românească pentru copiii români din Franța

Copiii români din Franța pot benficia gratuit de o serie de cursuri gratuite de Limbă, Cultură și Civilizație Românească. Acestea sunt adresate celor între 3 și 18 ani și se desfășoară în regiunea pariziană.

Ambasada României în Franța anunța că ma sunt doar câteva locuri pentru copiii români care vor să urmeze cursurile gratuite de LCCR (Limbă, Cultură şi Civilizație Românească), organizate de ILR (Institutul Limbii Române), prin Ministerul Educației din România. Potrivit unui mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, cursurile încep în regiunea pariziană şi au loc în fiecare miercuri, pe toată durata anului şcolar. 

"GRĂBIȚI-VĂ, ULTIMELE LOCURI! CURSURILE GRATUITE de LCCR (Limbă, Cultură şi Civilizație Românească), organizate de ILR (Institutul Limbii Române), prin Ministerul Educației din România, pentru copii între 3 şi 18 ani, reîncep în regiunea pariziană şi au loc în fiecare miercuri, pe toată durata anului şcolar. Detalii şi înscrieri la nr. de telefon: +33.6.25.94.48.10", este mesajul Ambasadei.

 

 

 

Despre proiectul "Limbă, cultură și civilizație românească" - LCCR

 

"Limbă, cultură și civilizație românească" este un proiect internaţional dezvoltat în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educaţiei Naționale din România şi ministere ale educației din state europene.

Potrivit site-ului oficial, sprijinul constant al Institutului Limbii Române, competențele și metodele didactice ale profesorilor-colaboratori, au făcut din proiectul LCCR, unul respectat și apreciat, astăzi funcționând în 7 țări europene (Spania, Italia, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Franța).

Implementarea și organizarea proiectului LCCR sunt dezvoltate de Institutul Limbii Române (ILR) în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, iar misiunile diplomatice românești colaborează cu inspectoratele școlare din Europa, susținând în permanență acest parteneriat.

Proiectul LCCR pune la dispoziție tuturor părinților o ofertă educativă atractivă pentru creșterea competențelor lingvistice și interculturale, atât ale copiilor a căror limbă maternă este limba română, cât și ale copiilor de alte naționalități.

Ce oferă cursul LCCR

 

Competențe lingvistice

Prin ofertele educative atractive și printr-o programă școlară adaptată nivelului lingvistic, cursul de „Limba, cultura și civilizație românească” contribuie la sporirea competențelor lingvistice. Selecția și pregătirea academică a cadrelor didactice, precum și formarea și evaluarea anuală a acestora, imprimă cursului un caracter organizat academic, potrivit descrierii de pe site-ul proiectului.

Competențe interculturale

Căutăm în permanență crearea unei legături dinamice și durabile a copiilor din diaspora cu România, prin încurajarea școlilor, profesorilor și elevilor școlilor partenere, spre mai multă deschidere față de schimburile de experiență și cooperare. Profesorii LCCR caută în permanență construirea unor legături interculturale durabile.

Competențe de integrare

Integrarea copiilor într-o nouă cultură, diferită de cea de acasă, dar și procesul invers, al reîntoarcerii acestora în țara părinților, reprezintă unul din momentele dificile pe care le traversează o familie. Profesorii LCCR construiesc comunități, în care liantul principal sunt limba română și identitatea culturala, încercându-se astfel, o tranziție mai ușoară.

 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel